Fursecuri cuplate si tavalite

Postat de cris2711 in Dulciuri
2 Mai 2015 | 4650 vizualizari
Fursecuri cuplate si tavalite

Am cautat pe Google de am obosit sa gasesc cum se numesc in Romania aceste fursecuri.In Germania se numesc Eier kekse.Io inca nu le-am preparat singura doar le am cumparat.Cand le fac am sa postez reteta.Pana atunci va ofer reteta de fursecuri cu frisca si date prin migdale macinate,De provenienta este din Tarile Arabe.Prima data am mancat de la o colega turcoaica si mi-au placut tare mult.In Tarile arabe se fac cu cocos dar eu nu ma prea ma omor dupa el.

Ingrediente

  • 200 g fursecuri cu oua (EIERKEKSE)
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte rece
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 100-150 g migdale macinate

Mod de preparare

Se pregatesc toate ingredientele la indemana.

Intr-un castron, foarte curat, se mixeaza frisca lichida cu intaritorul de frisca si zaharul vanilat.

Intr-un castronel  se toarna un pahar cu lapte.

Fursecurile se pregatesc la indemana iar migdalele macinate se pun  intr-un castronel.

De acum trebuie sa deveniti cat mai rapide dar sa nu va pierdeti cu firea:))) Glumesc.

Fursecurile se inmoaie scurt in lapte rece, zic scurt ca se inmoaie repede, de aceea Tempo:)))

Peste fursecurile inmuiate in lapte se pune cate o lingurita de frisca. Se dau prin lapte doar cate unul, altfel nu functioneaza treaba.

Apoi se inmoaie al doilea care se cupleaza cu cel cu frisca.

Apoi asa grupate se dau prin migdale macinate.

Se aseaza frumos intr-o forma unul langa celalalt si cand sunteti gata se dau la frigider pentru cel putin 3-4 ore.

Sunt foarte, foarte bune, pe cuvant de cercetas:)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cuplate si tavalite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ruladă cu nucă ,portocale şi ciocolată

Postat de diaconta

Ruladă cu nucă ,portocale şi ciocolată

Am pregatit mai întâi jeleul de portocale ca sa se raceasca pâna am pregatit rulada. Am stors 350 ml suc de portocale. Eu am preferat sa fie mai acrisoara,deci nu am...

Citeste continuarea

Desert bomboane Brigadeiro

Postat de caroline

Desert bomboane Brigadeiro

Intr-o craticioara punem laptele condensat, 20 gr de unt si cacaua amara. Amestecam ingredientele. Punem craticoara la foc mic si lasam circa 10 minute, amestecand in continuu sau pana ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2015, 19:40
ce denumire le-ai tras! )) Da' chiar arata bine, vreau si eu o furseaca de-asta
la 02.05.2015, 19:42
Nu era suficient ca le-ai cuplat le-ai mai si tavalit,zau asa Crisulina69...
la 02.05.2015, 19:47
io le cumpar din Kaufland dar am gasit si reteta ,cand am chef le fac)
la 02.05.2015, 19:50
Clau
la 02.05.2015, 19:50
Cleme

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking