Ingrediente
- Aluat:
- 125 g unt,
- 100 g zahar pudra,
- 2 galbenusuri,
- 1 lingurita ghimbir ras,
- esenta de vanilie,
- 2 linguri lapte,
- 250 g faina.
- Glazura:
- 100 g unt,
- 4 linguri lapte,
- esenta de vanilie,
- 2-3 cani cu zahar pudra,
- colorant alimentar.
Mod de preparare
Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, pana cand se obtine o pasta cremoasa. Se adauga faina, ghimbirul, apoi esenta si laptele. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se lasa la rece 2 ore. Se intinde apoi in foaie subtire si se decupeaza fursecurile, care se coc 15-20 minute, in cuptorul incins inainte.
Glazura:
Se mixeaza untul cu o cana de zahar pudra, se adauga laptele, colorantul preferat, esenta si apoi restul de zahar, putin cate putin, pana cand se obtine o compozitie cu consistenta cremoasa. Fursecurile racite, se decoreaza cu glazura, dupa imaginatie si gust.
Daca in aluatul de baza adaugam 2 linguri cacao si un praf de scortisoara, putem obtine mici fursecuri in forma de omuleti haiosi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|