Fursecuri duo

Postat de dakris in Prajituri
18 Mai 2012 | 15940 vizualizari
Fursecuri duo

Ceva vreme am tot cumparat fursecuri Frisby (Tastino) din Lidl (am atasat imaginea :P). Acelea au si un strat de ciocolata pe partea plana, cea pe care s-au copt in cuptor (cealalta e un pic bombata)... Sigur ca as fi putut sa topesc niste ciocolata amaruie si sa le scufund pe jumatate in aceasta (ca si in cazul eclerelor), dar nu am facut-o, insa iubitorilor de ciocolata le recomand sa le faca asa. :)

Ingrediente

  • Aluat alb:
  • 250 g faina + 1 lingura
  • 1 ou
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 1 lingurita pudra din coji de portocale
  • 5 g praf de copt
  • Aluat maro:
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao
  • esenta vanilie sau rom
  • 5 g praf de copt

Mod de preparare

Aluatul alb:

Untul moale se freaca cu zaharul pudra, apoi se adauga oul si esenta/aroma mixand bine. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt nestins si se framanta rezultand un aluat cu o consistenta mai tare.

Aluatul maro se prepara similar cu cel alb, respectiv:

Untul moale se freaca cu zaharul pudra, apoi se adauga oul si esenta/aroma mixand bine. Adaugam cacaoa si amestecam cu grija sa nu rezulte cocoloase. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt nestins si se framanta rezultand un aluat cu o consistenta mai tare.

Cele 2 aluaturi se modeleaza ca in imagini si se taie felii de 6-7 mm grosime cu o ata subtire, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc mic spre mediu cca 20 min. Se scot pe un gratar si se lasa sa se racoreasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri duo" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fursecuri cu ness, umplute cu nuca si ciocolata

Postat de rocsi_1612

Fursecuri cu ness, umplute cu nuca si ciocolata

Mixam putin untul, de la temperatura camerei. Adaugam smantana, mixam, apoi zaharul pudra, oul si le amestecam bine. Ness-ul il amestecam cu laptele cald, il frecam bine pana este complet...

Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata

Postat de panacris

Fursecuri cu ciocolata

Într-un vas cu fundul dublu, sau acela de fiert laptele, se pun la topit Rama mit Butter, ciocolata mărunțită și zahărul pudră, la foc mic, amestecându-se ușor, până ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2012, 16:12
la 18.05.2012, 16:18
Deliciosi!
la 18.05.2012, 16:18
tare mult imi place cum arata!
la 18.05.2012, 16:35
la 18.05.2012, 16:39
arunca unl si la mine

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking