Ingrediente
- Aluat alb:
- 250 g faina + 1 lingura
- 1 ou
- 100 g zahar pudra
- 100 g unt
- 1 lingurita pudra din coji de portocale
- 5 g praf de copt
- Aluat maro:
- 250 g faina
- 1 ou
- 100 g zahar pudra
- 100 g unt
- 2 linguri cacao
- esenta vanilie sau rom
- 5 g praf de copt
Mod de preparare
Aluatul alb:
Untul moale se freaca cu zaharul pudra, apoi se adauga oul si esenta/aroma mixand bine. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt nestins si se framanta rezultand un aluat cu o consistenta mai tare.
Aluatul maro se prepara similar cu cel alb, respectiv:
Untul moale se freaca cu zaharul pudra, apoi se adauga oul si esenta/aroma mixand bine. Adaugam cacaoa si amestecam cu grija sa nu rezulte cocoloase. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt nestins si se framanta rezultand un aluat cu o consistenta mai tare.
Cele 2 aluaturi se modeleaza ca in imagini si se taie felii de 6-7 mm grosime cu o ata subtire, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc mic spre mediu cca 20 min. Se scot pe un gratar si se lasa sa se racoreasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri duo" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|