Fursecuri fragede braduti cu gem

Postat de timea in Dulciuri
27 Dec 2013 | 8611 vizualizari
Fursecuri fragede braduti cu gem

Eu le-am facut pentru Craciun, dar se pot face oricand sub orice alte forme. Sunt fragede si bune langa un ceai sau cafea. Se pastreaza pentru mult timp in cutii metalice si sunt mai buni decat biscuitii cumparati. Sunt buni si pt cei mari si pentru cei mici.

Ingrediente

  • 250 gr unt sau margarina
  • un plic zahar vanilat
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 sticluta esenta de vanilie Dr. Oetker
  • un varf de sare
  • 2 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 400-430 gr faina
  • gem de caise, gem de capsuni
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta, praful de copt stins cu laptele si apoi incorporam treptat faina.

Turnam compozitia pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de maini.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si decupam forme de braduti (eu am facut cateva si sub forma de floricele) 

Jumatate din forme le decupam si in mijloc cu forme mai mici.

Punem apoi fursecurile decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 12 minute.

Dupa ce s-au racit ungem fursecurile negaurite cu gem si asezam deasupra apasand usor, cate un fursec gaurit. 

Presaram deasupra zahar pudra si pastram fursecurile in cutie metalica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede braduti cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonaci bicolori umpluti cu rahat, nuci si stafide

Postat de Pungasa_Rogue

Desert cozonaci bicolori umpluti cu rahat, nuci si stafide

Se cern 500 g faina intr-un vas mare. Se face o adancitura in mijlocul fainii. Se incalzeste lapele la temperatura corpului. Intr-un castron se freaca drojdia cu doua linguri de zahar pana...

Citeste continuarea

Cornuri cu ciocolata

Postat de Irina

Cornuri cu ciocolata

Am pregatit ingredientele pentru aluat: am pus in vasul robotului ingredientele uscate (faina, sare, zahar, zahar vanilat, drojdie), am mixat cateva secunde, apoi am adaugat galbenusurile, untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2013, 10:54
Servesc si eu linga o ceasca cu ceai
la 27.12.2013, 10:56
cu drag Andreea
la 27.12.2013, 11:00
vreau si eu
la 27.12.2013, 11:01
Foarte frumosi,Timea
la 27.12.2013, 11:09
Bia am si pt tine

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking