Ingrediente
- 300 gr. faina
- 180 gr. unt
- 70 gr.zahar pudra
- 1 ou
- 1 plic de vanilie
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 praf de sare
- 1 ciocolata + 1 lingura de smantana= glazura
- bombonele colorate pentru decor
Mod de preparare
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei.
Amestecam untul cu zaharul pudra, cu oul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, praful de sare. La final incorporam faina si obtinem un aluat lipicios pe care il trecem prin pistolul de fursecuri prin formele dorite.
Spritam cate un fursec tinand pistolul lipit de tava.
Atentie: nu ungem tava si nu folosim hartie de copt, fursecurile au suficienta grasime pentru a nu se lipi de tava in timpul coacerii.
Dam tava la cuptor pentru cca 15/20 minute la temperatura moderata (170 grade).
Le scoatem din tava, le lasam la racit.
Topim ciocolata la foc mic amestecand-o cu smantana.
Cu ajutorul unei pensule de silicon ungem fursecurile reci cu ciocolata si presaram bombonele colorate pentru decor.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede glazurate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|