Fursecuri Mohn cu mac si lamaie

Postat de mitinita in Prajituri
23 Dec 2012 | 7416 vizualizari
Fursecuri Mohn cu mac si lamaie

Pe cand cautam inspiratii pentru fursecurile de Craciun,am revizuit ce am prin dulapul de la bucatarie,iar punga cu mac s-a cerut folosita prima. Cumva m-am gandit ca o fi buna in combinatie cu lamaia si uite asa am gasit aceasta reteta. Pe pagina de facebook,cineva mi-a spus ca e foarte gustoasa si cu portocala,deci o trec si pe aceasta pe lista de incercat. Aceasta reteta este de origine evreiasca,se pare ca vine din Polonia sau Germania si se servesc la cafea sau ceai.

Ingrediente

  • 125 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/3 cup seminte de mac
  • 2 oua
  • 100 gr unt
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie Kotanyi

Mod de preparare

Pornim cuptorul la foc mediu.

Se mixeaza zaharul cu untul,apoi adaugam ouale,sucul si coaja de lamaie.

Incorporam faina,praful copt,sarea si macul si formam un aluat elastic.

(Se poate lasa aluatul la frigider sau se poate folosi deindata.)

Se ia aluat cu o lingura ,iar cu  aratatorul se ia aluatul de pe lingura si se pune in tava.

Se coc 8-10 minute,depinde cat de crocante le vrem.

Se lasa sa se raceasca si se scot din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Mohn cu mac si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prăjitură cu fructul dragonului

Postat de simonacallas

Prăjitură cu fructul dragonului

Preparare blat:  Am separat albuşurile de gălbenuşuri. Am mixat bine gălbenuşurile cu 3 linguri zahăr şi coaja de lămâie, până când am obţinut o cremă....

Citeste continuarea

Desert placinta cu gem de gutui

Postat de mirela0911

Desert placinta cu gem de gutui

Intr-un bol se amesteca oul cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul. Se omogenizeaza bine apoi se adauga faina si praful de copt, amestecand pana obtinem o compozitie mai groasa. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2012, 23:09
Vai Miti ce-mi plac...si cat sunt de frumoase....delicioase cu siguranta!
la 23.12.2012, 23:10
ruxy,dar multe nu mai sunt noroc ca am tot facut fursecuri
la 23.12.2012, 23:12
E bun macul, linisteste !!!
la 23.12.2012, 23:19
eu am inteles ca iti induce o stare de euforie si razi
la 23.12.2012, 23:28
Ce bune trebuie sa fie

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking