Fursecuri Ovis Molis "esuate"

Postat de nadina73 in Dulciuri
2 Iun 2010 | 5261 vizualizari
Fursecuri Ovis Molis "esuate"

au fost foarte bune chiar si asa

Ingrediente

  • 300 faina
  • 180 g unt
  • 100 zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 1 praf de copt
  • sare
  • gem de caise,capsuni
  • zahar pudra pt ornat

Mod de preparare

Se freaca untul spuma cu zaharul apoi se pune galbenusul ,praful de copt,sarea si faina si se framanta bine apoi se lasa la rece 30 minute.

Se formeaza bilute rotunde si cu dosul lingurii de lemn se face o gaura in mijloc unde se pune gemul de caise sau capsuni. Se pun intr-o tava unsa sau tapetata cu hartie si apoi se pun la cuptor  se coc 15 minute.Se scot se pudreaza cu zahar praf,iar apoi cu o pensula umeda se sterge zaharul pudra pe de gem pt a arata mai bine,in schimb la mine nu a mai fost cazul

Sincer eu stiu unde am gresit nu am frecat bine untul cu zaharul si cred ca de acea nu au crescut. Nu  trebuia sa se lasa in jos, ci aa creasca frumos, sa ramana cum e donutul. Asta e se mai intampla poate data viitoare,e prima data cand o fac,in schimb la gust sant foarte bune

Dintr-o portie mie mi-au iesit 20 bucati

Retata e luata de pe gourmandine-fursecuri Ovis Molis

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Ovis Molis "esuate"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Clatite cu inghetata si ciocolata

Postat de Dya

Clatite cu inghetata si ciocolata

Pentru inghetata: Intr-un robot de bucatarie adaugam iaurtul, mierea de albine si fructele congelate. Se paseaza pana la incorporarea completa. Se toarna intr-o cutie/vas si se pastreaza la...

Citeste continuarea

Homemade Raffaello

Postat de BakeUpArtist

Homemade Raffaello

Punem untul la topit la foc mic, peste care adăugăm zahărul și amestecăm constant. După ce s-a topit zahărul, oprim focul și încorporăm laptele praf. Acum adăugăm 150 de grame de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2010, 17:13
imi plac tare mult...si nu stiu de ce zici iesuate eu zic k iesi chiar foarte bine...cat vrei sa fie de mari cat casa?
la 02.06.2010, 17:13
de ce esuate nadina?arata bine si dupa parerea mea se topesc in gura
la 02.06.2010, 18:00
Nadina, eu cred ca aluatul a avut putin cam multa faina. Vad ca atunci cand le-ai gaurit aluatul s-a crapat, deci nu era foarte elastic. Apoi, zici ca le lasi la crescut 20 de minute. Ce sa creasca, doar nu au drojdie?! Avand mult unt, aluatul s-a inmuiat si n-a mai crescut. Arata bine si asa esuate data viitoare vor fi perfecte.
la 02.06.2010, 18:05
mie imi plac............si cum arata si la gust......pentru ca sunt convinsa ca au fost bune....................da perfectionista de nadina le-a gasit nod in papura si le-a spus "esuate"....................5 furcu...............
la 02.06.2010, 22:28
pai , vorba Elei ,noi mancam continutul , nu aspectul

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking