Fursecuri rafinate

Postat de pana_luminita in Prajituri
23 Dec 2009 | 7528 vizualizari
Fursecuri rafinate

Ingrediente

  • ingrediente :
  • 120 g unt
  • 220 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 250 gr faina
  • 1 esenta de vanilie
 
  • pentru sos:
  • 100 g ciocolata
  • 1 ling de zahar pudra
  • 2 ling de apa
  • 1 lingura de rom
  • 50 g unt
 
  • pt decor pudra de cacao

Mod de preparare

Se fraca spuma zaharul cu untul , adugi oul, esenta de vanilie si faina treptat , framantezi pana obtii un aluat uniform si consistent. Aluatul rezultat in lasam peste noapte la frigider.

Intinzi aluatul in foaie , si tai in diferite forme sau formezi bilute , apoi sunt asejate pe o tava tapetata cu folie speciala de copt. Le introduc in cuptorul preincalzit si le las la copt circa 20 minute.

Pentru sosul de ciocolata , topim ciocolata pe baie de aburi , adaug zaharul, doua linguri de apa  si las sa fiarba pana devine o crema groasa. Adaug romul , si amestec pana se omogenizeaza si las sa se raceasca putin , dupa care adaug untul.

Fursecurile le imbrac in crema de ciocolata si le pudrez cu cacao

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri rafinate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de placinta cu dovleac

Postat de Oana

Reteta de placinta cu dovleac

Iata cat de simplu se prepara  Reteta de placinta cu dovleac Foi : Se pune faina in vasul robotului cu un praf de sare si se adauga untul rece taiat cubulete. Se amesteca pana devine...

Citeste continuarea

Prajitura cu visine

Postat de Oana

Prajitura cu visine

Mai intai pregatim visinele, le scoatem samburii si le presaram cu o cescuta de zahar, apoi le lasam cel putin o jumatate de ora. Se pun apoi intr-o strecuratoare mare si se lasa la scurs....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2009, 12:20
AAAAA CU CIOCO VREAU SI EUUUUUU.NU POT SA MA ABTIN DE LA DULCIURI CU CIOCO.
la 23.12.2009, 12:37
la 23.12.2009, 12:38
la favorite le pun... dupa ingrediente cred ca-s super bune
la 23.12.2009, 12:43
ionix , sunt foarte bune
la 23.12.2009, 12:50
sunt foarte sigura... eu nu mai am forme de fursecuri dar cand o sa-mi iau o sa le fac si pe astea... imi place ca aluatul are unt si sosul ciocolata , asta inseamna gust bun... din punctul meu de vedere, bineinteles!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking