Fursecuri si braduti de craciun

Postat de maria_claudia in Prajituri
27 Dec 2010 | 10215 vizualizari
Fursecuri si braduti de craciun

Ingrediente

  • 1 ou,
  • 200 gr unt,
  • 1 lingurita amoniac stins cu otet,
  • 4 linguri zahar,
  • 4 linguri smantana rasa,
  • faina cat cuprinde,
  • zahar vanilat,
  • coaja de lamaie rasa.
  • Crema:
  • 1 pachet de unt,
  • 6 linguri de zahar,
  • 2 linguri de cacao, 
  • 4-5 linguri nuca macinata
  • Ptr crema de braduti:
  • 200 g ciocolata alba cu lapte,
  • 1 lingura unt,
  • 100 ml smantana lichida

Mod de preparare

Din toate ingredientele se formeaza un aluat care se tine la frigider timp de 2h, apoi pe o planseta tapetata cu faina se decupeaza forme cu ajutorul unui paharel rotund, iar ptr bradut cu ajutorul unei forme de bradut si de coace pe dosul tavii timp de 15-20min.

Crema: untul de freaca spuma cu zaharul, se adauga cacao si nuca macinata si o lingura de esenta de rom

Ptr crema de bradut: ciocolata se topeste impreuna cu smantana si untul, se omogenizeaza bine si se lasa la racit.

Fursecurile si bradutii se umplu cu crema si se pudreaza cu zahar si se orneaza dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri si braduti de craciun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Braduti cu ciocolata

Postat de RuxyRux

Braduti cu ciocolata

Sunt fursecuri delicioase...insa ffff migaloase si am sa va spun si de ce :)...aluatul este manevrabil atunci cand este rece, deoarece la tempretaura camerei este fff moale si nu se poate...

Citeste continuarea

Braduti umpluti

Postat de Julie

Braduti umpluti

Aluat: Se bat ouale cu zaharul ,se adauga laptele,colorantul, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina. Se framanta bine un aluat potrivit de moale. Se intinde in foaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2010, 17:07
f dragute!
la 27.12.2010, 17:08
si frumose si gustoase
la 27.12.2010, 17:33
yumii tare frumusele
la 27.12.2010, 17:45
foarte faini 5 f
la 27.12.2010, 18:01
Frumos!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking