Ingrediente
- 300 g fusilli
- 50 g unt
- 2 linguri cu faina
- 500 ml lapte
- 200 g branza cremoasa
- 100 g cascaval ras
- 3 linguri de parmesan
- 2 linguri de pesmet
- sare
- piper
- nucsoara rasa
- 200 g bacon
- 2 fire de ceapa verde
Mod de preparare
Se pun pastele la fiert in apa cu sare, dupa instructiunile de pe ambalaj.
Se prepara un sos beschamel, astfel: se pune laptele la fiert. Intr-o craticioara se topeste untul, se adauga faina si se toarna apoi lapte fierbinte, putin cate putin, amestecand in continuu cu telul, sa nu se formeze cocoloase. Cand s-a ingrasat, se opreste focul. Se taie in bucati branza cremoasa si se adauga in sosul beschamel fierbinte. Se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara proaspat rasa, apoi se pune si cascavalul ras.
Intr-o tigaie se pune baconul taiat bucatele si ceapa verde taiata rondele. Se lasa putin la inmuiat, apoi se scurge de grasimea lasata si se adauga peste sosul de branza.
Se scurg pastele bine si se adauga in sos. Se muta toata compozitia intr-un vas de iena. Se amesteca parmesanul cu pesmetul si se presara deasupra.
Se pune tava in cuptorul incins, 10-15 minute, a foc mediu, pana se rumeneste deasupra.
Este absolut delicioasa, servita fierbinte!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu crema de branza si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|