Fusilli cu crema de branza si bacon

Postat de Oana in Fusilli
17 Feb 2013 | 4511 vizualizari
Fusilli cu crema de branza si bacon

Ingrediente

  • 300 g fusilli
  • 50 g unt
  • 2 linguri cu faina
  • 500 ml lapte
  • 200 g branza cremoasa
  • 100 g cascaval ras
  • 3 linguri de parmesan
  • 2 linguri de pesmet
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa
  • 200 g bacon
  • 2 fire de ceapa verde

Mod de preparare

Se pun pastele la fiert in apa cu sare, dupa instructiunile de pe ambalaj.

Se prepara un sos beschamel, astfel: se pune laptele la fiert. Intr-o craticioara se topeste untul, se adauga faina si se toarna apoi lapte fierbinte, putin cate putin, amestecand in continuu cu telul, sa nu se formeze cocoloase. Cand s-a ingrasat, se opreste focul. Se taie in bucati branza cremoasa si se adauga in sosul beschamel fierbinte. Se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara proaspat rasa, apoi se pune si cascavalul ras.

Intr-o tigaie se pune baconul taiat bucatele si ceapa verde taiata rondele. Se lasa putin la inmuiat, apoi se scurge de grasimea lasata si se adauga peste sosul de branza.

Se scurg pastele bine si se adauga in sos. Se muta toata compozitia intr-un vas de iena. Se amesteca parmesanul cu pesmetul si se presara deasupra.

Se pune tava in cuptorul incins, 10-15 minute, a foc mediu, pana se rumeneste deasupra.

Este absolut delicioasa, servita fierbinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu crema de branza si bacon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fusili tricolore bolognese

Postat de katty

Fusili tricolore bolognese

Tocam ceapa fin dupa ce am curatat-o si am spalat-o. In uleiul incins punem ceapa la calit. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam usturoiul taiat fin, apoi carnea tocata. Amestecam constant...

Citeste continuarea

Fusilli cu ton

Postat de eumimi

Fusilli cu ton

Ceapa si ardeiul taiate cubulete le calim in ulei incins. Adaugam pasta de tomate si 4-5 linguri de apa in care au fiert pastele si lasam sosul 8-10 minute la fiert. Adaugam usturoiul dat pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2013, 19:18
la 17.02.2013, 19:24
la 17.02.2013, 21:28
Bune!
la 17.02.2013, 23:24

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking