Fusilli cu crema de branza si bacon

Postat de Oana in Fusilli
17 Feb 2013 | 4500 vizualizari
Fusilli cu crema de branza si bacon

Ingrediente

  • 300 g fusilli
  • 50 g unt
  • 2 linguri cu faina
  • 500 ml lapte
  • 200 g branza cremoasa
  • 100 g cascaval ras
  • 3 linguri de parmesan
  • 2 linguri de pesmet
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa
  • 200 g bacon
  • 2 fire de ceapa verde

Mod de preparare

Se pun pastele la fiert in apa cu sare, dupa instructiunile de pe ambalaj.

Se prepara un sos beschamel, astfel: se pune laptele la fiert. Intr-o craticioara se topeste untul, se adauga faina si se toarna apoi lapte fierbinte, putin cate putin, amestecand in continuu cu telul, sa nu se formeze cocoloase. Cand s-a ingrasat, se opreste focul. Se taie in bucati branza cremoasa si se adauga in sosul beschamel fierbinte. Se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara proaspat rasa, apoi se pune si cascavalul ras.

Intr-o tigaie se pune baconul taiat bucatele si ceapa verde taiata rondele. Se lasa putin la inmuiat, apoi se scurge de grasimea lasata si se adauga peste sosul de branza.

Se scurg pastele bine si se adauga in sos. Se muta toata compozitia intr-un vas de iena. Se amesteca parmesanul cu pesmetul si se presara deasupra.

Se pune tava in cuptorul incins, 10-15 minute, a foc mediu, pana se rumeneste deasupra.

Este absolut delicioasa, servita fierbinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu crema de branza si bacon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cremoase la cuptor cu ton si masline

Postat de Satisfyyourcravings

Paste cremoase la cuptor cu ton si masline

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.  Se fierb pastele confrom instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, pana sunt al dente (cu 2 minute mai putin decat timpul...

Citeste continuarea

Fusilli tricolore cu carne de porc si sos de ketchup

Postat de lucy2002

Fusilli tricolore cu carne de porc si sos de ketchup

Intr-o oala punem apa la fiert cu sare, cand da in clocot, adaugam pastele si lasam pe foc sa fiarba. Ceapa curatata si spalata se toaca marunt si se pune la inmuiat intr-o cratita pe foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2013, 19:18
la 17.02.2013, 19:24
la 17.02.2013, 21:28
Bune!
la 17.02.2013, 23:24

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking