"Gaina cu pastele fundita''

Postat de Constelatialeu in Paste
30 Mai 2016 | 3321 vizualizari
"Gaina cu pastele fundita''

Povestea era ''Gaina cu OO de aur'', dar n-am gasit-o, pe ea gaina, am gasit o gaina de portelan in care am pus niste paste fundite. Se stie pe aici prin zona Bucatarasului ca eu nu`s fana paste, mai mananc si eu din gand in cand......de data asta m-a apucat o asa pofta, dar pofta a venit cand m-am dus sa iau paine si acolo la chioscul de paine au si ''altele''printre care si paste de tot felul, asa frumoase incat cu greu am rezistat tentatiei de a cumpara. M-am oprit la unlee micute, dragalase in forma de fundinte si uite asa mi-am facut pofta. Nu-i o reteta, e ceva simplu cum am crezut eu ca o sa-mi placa si chiar am mancat cu pofta.....STOP, ca am ''gavarit'' destul...:)))))))))) 

Ingrediente

  • 125 g paste fundite cu 8 oua Gyermelyi
  • 20 g unt
  • 150 g branza de oaie, rasa ( branza , nu oaia)...
  • 3 l apa
  • 1 lingurita sare
  • optional branza cu mucegai ( sau cum ii zic eu branza imputita)

Mod de preparare

Mai intai punem apa cu sarea sa fiarba. Cand a inceput sa dea apa-n clocot punem pastele si le lasam sa fiarba intre 7-10 min. Dupa ce au fiert scurgem apa. Punem tigaia wok pe foc, adaugam untul si-l lasam sa se topeasca, adaugam pastele si amestecam bine, apoi adaugam branza si lasam cca 5 min , amerstecand bine. Punem pastele in ''gaina'' de portelen, deasupra cubuletul cu branza mucegaita ( vroiam mai multa, dar am mancat-o inainte de a-mi veni pofta de paste). Si cam asta-i toata filozofia, cand ai pofte nu-i bine sa te contrezi lor, ca ti se pune de-a latul si te doare pe unde nu gandesti.....sariti pe mine ca am mancat pastoase......:)))

Daca ti-a placut reteta noastra ""Gaina cu pastele fundita''" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tagliatelle cu vinete si ceva fin de la Delaco

Postat de simona72

Tagliatelle cu vinete si ceva fin de la Delaco

Vanata se spala, se sterge cu un prosop, se taie feliute si se prajesc in tigaia gril unsa cu putin ulei de masline.Punem un vas cu apa si sare la fiert, iar cand apa da in clocot adaugam pastele...

Citeste continuarea

Nouilles cu pui si sos de soia

Postat de comanligia

Nouilles cu pui si sos de soia

Se curata si se spala legumele,apoi se taie cubulete si se fierb,apoi se calesc in ulei,dupa ce sau calit sotam cu cateva linguri de soia,sare si piper dupa gust.Carnea se spala,se taie cubulete...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2016, 21:43
Dacă ”OO” de aur n-ai avut, e bună și cu fundițe!
la 30.05.2016, 21:48
Ce bun!
la 30.05.2016, 21:49
gainusa este buna!
la 30.05.2016, 21:51
Deastea sa-mi dai si mie...la orice ora Am mancat azi unele la spital si nu aveau nici un gust) Am elucidat si misterul: ce era in mijloc...cam bun coana Cleme
la 30.05.2016, 21:53
bune,unde-i parmezanul?

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking