"Gaina cu pastele fundita''

Postat de Constelatialeu in Paste
30 Mai 2016 | 3313 vizualizari
"Gaina cu pastele fundita''

Povestea era ''Gaina cu OO de aur'', dar n-am gasit-o, pe ea gaina, am gasit o gaina de portelan in care am pus niste paste fundite. Se stie pe aici prin zona Bucatarasului ca eu nu`s fana paste, mai mananc si eu din gand in cand......de data asta m-a apucat o asa pofta, dar pofta a venit cand m-am dus sa iau paine si acolo la chioscul de paine au si ''altele''printre care si paste de tot felul, asa frumoase incat cu greu am rezistat tentatiei de a cumpara. M-am oprit la unlee micute, dragalase in forma de fundinte si uite asa mi-am facut pofta. Nu-i o reteta, e ceva simplu cum am crezut eu ca o sa-mi placa si chiar am mancat cu pofta.....STOP, ca am ''gavarit'' destul...:)))))))))) 

Ingrediente

  • 125 g paste fundite cu 8 oua Gyermelyi
  • 20 g unt
  • 150 g branza de oaie, rasa ( branza , nu oaia)...
  • 3 l apa
  • 1 lingurita sare
  • optional branza cu mucegai ( sau cum ii zic eu branza imputita)

Mod de preparare

Mai intai punem apa cu sarea sa fiarba. Cand a inceput sa dea apa-n clocot punem pastele si le lasam sa fiarba intre 7-10 min. Dupa ce au fiert scurgem apa. Punem tigaia wok pe foc, adaugam untul si-l lasam sa se topeasca, adaugam pastele si amestecam bine, apoi adaugam branza si lasam cca 5 min , amerstecand bine. Punem pastele in ''gaina'' de portelen, deasupra cubuletul cu branza mucegaita ( vroiam mai multa, dar am mancat-o inainte de a-mi veni pofta de paste). Si cam asta-i toata filozofia, cand ai pofte nu-i bine sa te contrezi lor, ca ti se pune de-a latul si te doare pe unde nu gandesti.....sariti pe mine ca am mancat pastoase......:)))

Daca ti-a placut reteta noastra ""Gaina cu pastele fundita''" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gnocchi de casa pufosi in sos de rosii, Gorgonzola si Pancetta

Postat de Satisfyyourcravings

Gnocchi de casa pufosi in sos de rosii, Gorgonzola si Pancetta

Cartofii se spala bine, se usuca si se inteapa din loc in loc cu o furculita.  Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, 30-40 de minute.  Se lasa putin la racorit, se taie...

Citeste continuarea

Paste cu carne la cuptor

Postat de gaby_d

Paste cu carne la cuptor

Pregatesti intai sosul de carne. Pui o tigaie la incins cu 20 ml ulei de masline. Cureti ceapa si o toci, la fel si morcovul, si le pui in uleiul incins. Calesti un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2016, 21:43
Dacă ”OO” de aur n-ai avut, e bună și cu fundițe!
la 30.05.2016, 21:48
Ce bun!
la 30.05.2016, 21:49
gainusa este buna!
la 30.05.2016, 21:51
Deastea sa-mi dai si mie...la orice ora Am mancat azi unele la spital si nu aveau nici un gust) Am elucidat si misterul: ce era in mijloc...cam bun coana Cleme
la 30.05.2016, 21:53
bune,unde-i parmezanul?

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking