Galetta cu prune

Postat de mihasara in Prajituri
25 Sep 2012 | 6257 vizualizari
Galetta cu prune

Ingrediente

  • · foietaj
  • · 300 g prune
  • · 3 linguri zahar
  • · 1 zahar vanilat
  • · scortisoara
  • · 1 lingurita gris.

Mod de preparare

Spalam prunele, indepartam coditele si samburii si le feliem. Zaharul se amesteca cu scortisoara si zaharul vanilat. Punem aluatul in forma de copt pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Presaram  grisul peste aluat. Asezam feliile de prune. Presaram deasupra amestecul de zahar si scortisoara, apoi indoim marginile aluatului peste umplutura, presand usor aluatul. Ungem marginile cu galbenus de ou si presaram cu zahar tos sau  zahar vanilat. Incingem cuptorul  la 180 de grade si coacem placinta timp de 20 minute, pana cand aluatul devine auriu, iar prunele incep sa isi lase siropul.

Cel mai bine este sa pregatiti aceasta delicioasa placinta cu aluatul descris mai jos, din pacate pe mine ma presa timpul si am ales varianta foietajului.

Ingrediente aluat:

5 g unt

50 g zahar pudra

1 galbenus de ou 

125 g faina

2 linguri lapte

esenta de vanilie.

PREPARARE ALUAT:

Intr-un vas  punem  faina, zaharul, galbenusul de ou, esenta de vanilie si untul rece, taiat in cuburi  mici.

Framantam bine, pana cand compozitia devine faramicioasa.Adaugam cele doua linguri de lapte si amestecam rapid.

Dam o forma rotunda aluatului si il punem la frigider pentru 2 ore.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galetta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie

Blatul: Separati ouale. Mixati spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana bezeaua devine ferma, apoi puneti zeama de lamaie. Galbenusurile le amestecati cu...

Citeste continuarea

Cornuri din aluat dospit cu branza dulce a la Gaby

Postat de MotanLaOale

Cornuri din aluat dospit cu branza dulce a la Gaby

ALUAT Faina, zaharul, oul, drojdia sfaramata, smantana, uleiul, branza de vaci, coaja de lamaie si un praf de sare se pun toate intr-un castron incapator. Laptele se incalzeste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2012, 15:22
foarte frumoasa! si rapida!
la 25.09.2012, 16:03
mmm ce bine arata!
la 25.09.2012, 16:23
deliciu..
la 25.09.2012, 17:18
minunata si de sezon!
la 25.09.2012, 17:28
Ce super arata

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking