Ingrediente
- 250 g aluat de foietaj
- 500 g prune
- 150 g zahar
- 2 linguri migdale macinate
- 1 lingura scortisoara
- 30 g miez de nuca taiat cu cutitul
- 2 linguri unt cubulete
- 1 ou
- 1 lingura zahar brun
- 1 cana cu frisca(optional)
Mod de preparare
O forma rotunda o tapetezi cu hartie de copt, pui aluatul in interior lasand marginile in exterior;
Intr-un castron pui prunele taiate, zahar, migdale, scortisoara si nuca; Acest amestec il pui in mijlocul aluatului, cubuletele de unt deasupra, iar marginile aluatului le rasucesti spre interior, astfel incat sa rezulte o bordura in jurul prunelor; Ungi cu ou, presari zahar si dai forma la cuptor 25 minute, pana se rumeneste si umplutura bolboroseste;
Lasi sa se raceasca foarte bine apoi servesti taiata in triunghiuri cu frisca deasupra
Daca ti-a placut reteta noastra "Galette cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|