Gallo Pinto

Postat de nico15 in Aperitive / Garnituri
12 Dec 2010 | 4973 vizualizari
Gallo Pinto

Ingrediente

  • 1 cana de orez de 250 gr
  • 300 gr de fasole neagra
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 cepe mari
  • 3 morcovi
  • 2 bucati de pastarnac
  • 1 dovlecel
  • unt,un cubulet
  • ulei de masline
  • cimbru
  • 1 pahar vin alb
  • sare, piper dupa caz  

Mod de preparare

 
Fasolea neaparat neagra se pune in apa cu o seara inainte.  Se pregatesc legumele dupa cum urmeaza: se taie  ceapa in sferturi, un ardei in bucati mai mari, un morcov si un pastarnac taiat mare, deoarece dupa ce acestea vor fi fierte si isi vor lasa gustul si vitaminele, vor fi scoase din supa si va ramane decat fasolea sa fiarba in continuare aceasta compozitie,

se va sara si se va pune cimbru se va lasa la fiert aproximativ 45-50 de minute,

trebuie fiarta fasolea dar nu in exces, deoarece boabele trebuie sa nu fie sparte.

 Orezul se va spala bine, 

separat trecem la pregarirea legumelor: se taie o ceapa in bucati mari, ardeiul tot in bucati mari, precum si celelalte legume(morcovi si pastarnac) si dovlecelul se taie in cubulete mai mari,

acestea se pun la calit intr-o tigaie in care in prealabil a fost pus un cubulet de unt si ulei de masline, dupa care se adauga un pahar cu apa.  Dupa ce legumele s-au inmuiat se scot si in respectivul lichid se adauga orezul care a fost spalat in prealabil.

Se lasa aproximativ 20-25 de minute, la cuptor

daca nu este suficienta supa rezultata de la legume se mai poate adauga o cana de apa calduta in care a fost dizolvat un cubulet de knorr, si se continua fierberea la cuptor. Se poate adauga si un fir de ceapa verde(aptional). Cu aproximativ 5 minute inainte sa luam orezul dupa foc adaugam paharul de vin alb.

 Dupa ce mancarurile sunt gata se va trece la faza finala de asamblare a “Gallo Pinto” adica intr-o tava de aragaz se  va pune putin ulei de masline, se va pune orezul si fasolea fara zeama in care a fiert. Se amesteca si se mai lasa la cuptor inca 5-7 minute.

 Este mancarea traditionala din Costa Rica care nu lipseste de la micul dejun, indiferent daca restaurantul este de top sau un mic restaurant. Alaturat atasez cateva fotografii.

 
Gallo Pinto se serveste la micul dejun langa: oua ochiuri/omleta, smantana, banana prajita si optional piept de pui. Sincer nu imi explic cum de nu sunt grasi. Se serveste ca in imaginile alaturate, apare ca o garnitura un bulgaras de orez cu fasole,

sincer culoarea nu prea mi-a placut dar gustul este de senzatie.

 

Pofta Buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gallo Pinto" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mic dejun costarican

Postat de nico15

Mic dejun costarican

Punem ulei intr-o tigaie in care vom adauga ceapa taiata cuburi mai mari si ardei cubulete mai mari(doar jumatate si cantitatea de ardei), lasam sa treaca savoarea din acestea in ulei si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2010, 09:53
cred ca-i tare bun.
nico, la fraza asta"acestea se pun la calit intr-o tigaie in care in prealabil a fost pus un cubulet de unt si ulei de masline, dupa care se adauga un pahar cu unt. " - sigur un pahar cu unt?
la 12.12.2010, 10:18
Tare interesant!
la 12.12.2010, 10:59
Am ajuns bine la micul dejun.
la 12.12.2010, 11:19
la 12.12.2010, 15:13
interesanta reteta..

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking