Mic dejun costarican

Postat de nico15 in Pui
23 Oct 2012 | 3842 vizualizari
Mic dejun costarican

Ingrediente

  • Gallo pinto
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 200 g de orez
  • 150 g fasole neagra sau rosie
  • Coriandru proaspat
  • Sare, piper, ulei
  • 1 lingurita de zahar

Mod de preparare

Punem ulei intr-o tigaie in care vom adauga ceapa taiata cuburi mai mari si ardei cubulete mai mari(doar jumatate si cantitatea de ardei), lasam sa treaca savoarea din acestea in ulei si le scoatem(acestea nu ne mai trebuiesc se pot chiar arunca sau folosi la altceva). Taiem cateii de usturoi foarte fin si ii adaugam in acelas ulei, lasam doar sa se-nmoaie si adaugam peste orezul care a fost in avans spalat.

Vom folosi masina speciala pentru facut orezul aici putem alege cum il preparam si in functie de aceasta adaugam si cantitatea de apa.

Daca adaugam mai multa apa va iesi mai moale, daca adaugam mai putina apa va iesi mai tare, ideal este la o masura de orez 2 ½ masuri de apa, cat sa fie acoperit orezul cu apa. Masina va cunoaste timpul exact cat va trebui sa prepare orezul si se va opri singura. In acest timp noi ne vom ocupa de fasole care trebuie sa fie neagra sau rosie.

Aceasta trebuie sa fie fiarta, iar daca este de la cutie procedam in felul urmator. Intr-o tigaie punem ulei in care adaugam ceapa taiata pestisori si cealalta jumatate de cantitate de ardei, dupa care vom adauga fasolea din conserva(sau cea care a fost fiarta in avans) si se va adauga si putin cate putin din lichidul in care a fiert. Cand aceasta va avea consistenta dorita, adaugam si zaharul si cateva picaturi de sos Worcestershire si mai lasam cateva minute sa se topeasca zaharul. Vom trece la combinarea celor doua componente:orez si fasole neagra/rosie, la final adaugam cilantro sau coriandru verde proaspat.

Vom aranja ca in imaginile alaturate. Langa gallo pinto putem servi un piept de pui la gratar, neaparat un ou facut omleta(jumari) dar fara prea mult ulei, se poate adauga o lingura de smantana mai grasa si evident plantane(banane verzi care au un gust mai sarat si se pot praji ramanand crispy) prajite. In linii mari cam acesta este meniul, cu siguranta vi se pare destul de incarcat dar credeti-ma nu prea am vazut persoane supraponderale cand am fost in Costa Rica, deci micul dejun este intradevar cea mai buna, sanatoasa si consistenta masa a zilei. Evident nu lipsesc fructele care se servesc la inceputul mesei: pepene rosu, papaya, mango si evident fresh-uri din cele mai variate fructe.

Am atasat diverse variante din pacate eu nu am avut frunze de banan sa servesc preparatele asezate pe ele.

Nu luati in considerare datele de pe fotografii nu a fost reglat aparatul de fotografiat corect.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun costarican" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura din piept de pui cu cartofi – rulouri

Postat de Doinavar

Friptura din piept de pui cu cartofi – rulouri

Se taie pieptul de pui incepand din mijloc spre margini, desfasurandu-l ca o foaie mai grosuta. Procedati la fel si cu al doilea. Pe un fund de lemn uns cu cateva picaturi de ulei de masline se...

Citeste continuarea

Piept de pui cu prune si legume (Reteta Video)

Postat de Ina75

Piept de pui cu prune si legume (Reteta Video)

Taiem morcovii si ardeii in cubulete. Taiem rosiile cherry in jumatati. Taiem prunele in jumatati si le scoatem samburele. Taiem apoi fiecare jumatate de pruna in cate 3-4 felii. Taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2012, 23:24
la 24.10.2012, 08:33
Cam multa treaba pentru un mic dejun.

Buna dimineata!
la 24.10.2012, 09:31
Asa esteeee, ce faci draga Miha?
la 24.10.2012, 09:33
Daria multumesc.
la 24.10.2012, 13:28

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking