Ingrediente
- 10 cartofi potriviti
- 6 linguri gris
- 8 linguri faina
- 4 linguri zahar pudra
- putina sare
- esenta rom, portocala
- zahar vanilat
- coaja de lamaie
- pesmet
- scortisoara
- ulei
- gem de prune
Mod de preparare
Pentru inceput se curata cartofii, dupa care se pun la fiert intr-o oala. Cand sunt fierti, se scurge apa, apoi se paseaza ca pentru piure. Se lasa sa se raceasca.
Cartofii pasati se amesteca cu zaharul, esentele, vanilia, coaja de lamaie, un praf sare, gris si la final adaugam faina. Daca se lipeste foarte tare, mai adaugati putina faina. Dupa ce s-a obtinut compozitia, se face cate un cocolos, il presam si in interior punem cate o lingurita de gem ( ca in fotografiile atasate ).
Intr-o alta cratita punem apa sa fiarba in clocot si adaugam "mingiutele" formate. Le lasam sa fiarba pana cand acestea se ridica la suprafata ( cateva minute ). Le scoatem si le lasam sa se racoreasca.
Dupa aceea, intr-o tigaie la foc amestecam ulei, pesmet si scortisoara pana devine omogen si incepem sa rostogolim fiecare galusca in compozitie.
Se aseaza pe platou, si sunt foarte gustoase pentru a fi servite!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu gem de prune_Lumia" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|