Galuste cu prune - Gomboti

Postat de irena in Dulciuri
5 Mar 2012 | 3985 vizualizari
Galuste cu prune - Gomboti

Ingrediente

  • 500gr prune,
  • 500 gr cartofi fierti si zdrobiti ,
  • 200 gr faina,
  • 2 oua,
  • 100 gr zahar,
  • 100 gr pesmet,
  • 75 gr unt,
  • vanile.

Mod de preparare

Cartofii curatati,fierti si zdrobiti se amesteca cu 50 gr unt topit,cu ouale si cu faina.Rezulta un aluat din care pregatesc galustele,iar in mijlocul fiecareia pun o pruna.

In restul de unt se prajeste pesmetul, zaharul,vanilia, ptr 5 min sau pana capata o culoare aurie.

Dupa ce am format galustele,se pun la fiert intr o oala cu 3 l apa clocotita si se continua fierberea, la foc mic ptr cca 20 min.Galustele se scot din apa,se scurg si se trec prin pesmetul amestecat cu zahar si vanilie.Se pun intr o forma termorezistenta si se dau la cuptor ptr 5 min, la foc mediu.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune - Gomboti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de gomboti cu prune

Postat de MotanLaOale

Reteta de gomboti cu prune

Iata cum se prepara Reteta de gomboti cu prune Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna...

Citeste continuarea

Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

Postat de MotanLaOale

Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2012, 08:33
arata bine
la 05.03.2012, 09:36
la 05.03.2012, 09:55
bune tare
la 05.03.2012, 10:12
Sunt tare bune
la 05.03.2012, 11:03
excelente

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking