Galuste cu prune...altfel

Postat de Corina33 in Dulciuri
20 Oct 2012 | 5190 vizualizari
Galuste cu prune...altfel

Foarte bune, n-as fi crezut ca o combinatie de prune cu mac ar putea fi asa reusita! Asa ca daca va plac aluaturile dulci, dospite, incercati cu incredere.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 50 g unt
  • 250 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 25 g drojdie
  • 75 ml lapte
  • 1 varf de cutit de sare
  • coaja de la o lamaie
  • 1 praf de nucsoara
  • unt pentru uns tava
  • Pentru umplutura:
  • 100 g mac macinat
  • 100 ml lapte
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri zahar pudra pentru decor
  • 5 prune mari

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu zaharul si cu laptele caldut. Se adauga faina, oul, praful de sare, coaja de lamaie si nucsoara. Se framanta un aluat potrivit de tare, dupa care se adauga treptat untul topit, framantand in continuare. Se lasa sa creasca, in loc cald, aproximativ 40 de minute. 

Intre timp se fierbe macul impreuna cu laptele, untul si  zaharul pana se ingroasa, dupa care se lasa sa se raceasca. 

Se imparte aluatul in zece bucati si se intinde fiecare intr-un patrat. Se aseaza pe fiecare o jumatate de pruna si o lingurita de umplutura cu mac. Se aduna marginile, si lipesc si se da forma rotunda. Se aseaza toate una langa alta intr-un vas rotund uns cu unt. Se lasa sa creasca la loc cald timp de 15 minute. Se introduc in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, la foc mic. Se servesc calde sau reci, presarate cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune...altfel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Savarine a la Madi

Postat de panacris

Savarine a la Madi

În vasul ”Maricicăi”, adică mașina de frământat, se pune laptele călduț. făina cernută, drojdia uscată și sarea,  oul bătut cu zahărul, uleiul și...

Citeste continuarea

Aluat de foietaj

Postat de merisor67

Aluat de foietaj

Punem untul intr-un vas, la foc mic si il lasam sa se topeasca, apoi luam din el 9 linguri si le punem in bolul in care vom lucra aluatul. Peste untul ramas pe foc adaugam cele 9 linguri de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2012, 21:49
arata super
la 20.10.2012, 21:49
Trebuie sa incerc reteta asta! Arata excelent! Felicitari....
la 20.10.2012, 21:49
N-am postat-o decat o data ....nush de ce s-a salvat de 2 ori
la 20.10.2012, 21:59
ce interesant
la 20.10.2012, 21:59
Din astea as manca si eu

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking