Ingrediente
- o ceapă mică
- 250 - 300 gr ciuperci
- 200 gr şuncă
- 100 ml smântână
- 2 linguri făină
- pesmet
- unt
- mămăliga făcută puţin mai moale
Mod de preparare
Am făcut mămăliga puţin mai moale, şi am lăsat-o la răcit.
Apoi , ceapa se căleşte în puţin unt, se adaugă ciupercile tăiate şi cănd scade apa lăsată de ele , am adăugat şunca tăiată cubuleţe.
Am amestecat smântâna cu cele 2 linguri de făină şi am adăugat peste şunca cu ciupercile, sare şi piper si lăsăm puţin pe foc.
Se lasă la răcit.
Apoi se fac găluşte din mămăligă cu mâna puţin umedă, e mai uşor de făcut aşa, şi se umplu cu amestecul de şuncă şi ciuperci, se tăvălesc prin pesmet şi se prăjesc în baie de ulei !
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Găluşte de mămăligă cu şuncă şi ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|