Găluşte de mămăligă cu şuncă şi ciuperci

Postat de Cristina_Vivi in Aperitive / Garnituri
1 Dec 2010 | 21844 vizualizari
Găluşte de mămăligă cu şuncă şi ciuperci

nici nu credeam că va fi aşa de delicioasă ..ţi se topeşte în gură .... mulţumesc fetelor iniţial am luat reţeta de la Nadina http://www.bucataras.ro/retete/13931/galuste-de-mamaliga-cu-ciuperci-si-bacon.html şi apoi de la origine, reţeta care am făcut-o şi eu : http://amalia-mylife.blogspot.com/2008/03/galuste-de-mamaliga-cu-ciuperci-si.html Mulţumesc din suflet fetelor!

Ingrediente

  • o ceapă mică
  • 250 - 300 gr ciuperci
  • 200 gr şuncă
  • 100 ml smântână
  • 2 linguri făină
  • pesmet 
  • unt
  • mămăliga făcută puţin mai moale

Mod de preparare

Am făcut mămăliga puţin mai moale, şi am lăsat-o la răcit.

Apoi , ceapa se căleşte în puţin unt, se adaugă ciupercile tăiate şi cănd scade apa lăsată de ele , am adăugat şunca tăiată cubuleţe.

Am amestecat smântâna cu cele 2 linguri de făină şi am adăugat peste şunca cu ciupercile, sare şi piper si lăsăm puţin pe foc.

Se lasă la răcit.

Apoi se fac găluşte din mămăligă cu mâna puţin umedă, e mai uşor de făcut aşa, şi se umplu cu amestecul de şuncă şi ciuperci, se tăvălesc prin pesmet şi se prăjesc în baie de ulei !

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Găluşte de mămăligă cu şuncă şi ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Saratele (saleuri) din aluat de foietaj

Postat de Bucataras

Saratele (saleuri) din aluat de foietaj

1. Scoate aluatul de foietaj de la frigider si pudreaza-l cu putina faina. 2. Intinde-l cu ajutorul unui sucitor si taie fasii din el de 1 cm grosime. 3. Pune hartie de copt intr-o tava de...

Citeste continuarea

Turte cu branza fondue

Postat de rocsi_1612

Turte cu branza fondue

Apa o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta. Turnam faina cernuta intr-un bol. Drojdia o dizolvam cu zaharul, o adaugam peste faina, dar si chimenul si putina sare. Amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2010, 12:11
le-am făcut sâmbătă, doar acum le-m postat .....
deci clar nu mai sunt
evetual o porţie virtuală cine doreşte
la 01.12.2010, 13:40
eu vreau eu
la 01.12.2010, 13:42
interesant nu am facut niciodata
la 01.12.2010, 14:19
superrrr 5f
la 01.12.2010, 14:49
carla doar o porţie virtuală ....

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking