Ingrediente
- 250 g creveti cruzi (circa 16 bucati) eu i-am luat intregi si i-am decorticat eu,
- 3 catei de usturoi tocati marunt,
- sare,
- piper negru proaspat macinat,
- 1 lingurita boia dulce,
- 1/4 lingurita fulgi de ardei iute spunea reteta eu am pus pasta de ardei iute ca asa aveam in casa,
- 3 linguri de coniac,
- 2 linguri de ulei de masline extra virgin,
- cateva frunze pentru servit eu am pus ruccola da data asta ,
- reteta spunea busuioc am testat si asa e excelenta ,
- 1 lingura de suc de lamaie,
- 3-4 felii de paine prajite
Mod de preparare
Prepararea este simpla si usoara : in prealabil se prajeste painea pana se rumeneste putin, apoi se taie patrate potrivite ca marime, in jur de 3 cm pe latura. Se condimenteaza crevetii cu sare si piper. Incingem uleiul la foc mic, adaugam usturoiul si pasta de ardei iute si lasam 1 minut, pana ce usturoiul incepe sa se faca auriu. Se aduce flacara la mediu si se adauga crevetii, sucul de lamaie, coniacul si praful de boia.
Se amesteca cu grija cu o spatula si se gatesc in jur 3 minute, pana ce se fac roz-portocalii. Crevetii si fructele de mare proaspete in general au timp de gatire scurt, la foc mediu. In felul acesta isi pastreaza cel mai bine aroma si textura, prea gatiti isi strica textura, devin cumva elastice si fade la gust.
Se aranjeaza crevetii cate unul pe fiecare patratel de paine prajita pe un platou si se stropesc cu uleiul aromat din tava. Se pot fixa si cu o scobitoare dar eu i-am preferat lasat asa de data asta. Se presara cu ruccola printre ei gata platoul. Aceasta reteta este de inspiratie spaniola, in restaurantele de acolo am degustat vara aceasta de cateva ori gustarile lor ”tapas” , cu fructe de mare si mezeluri aromate si m-am bucurat foarte mult sa gasesc aceasta reteta in care am regasit aroma de acolo. Multumesc inca o data pentru reteta si inspiratie si va las sa degustati vizual o portie de “gambas al ajillo "
Daca ti-a placut reteta noastra "Gambas al ajillo/ creveti cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|