Gambas al ajillo/ creveti cu usturoi

Postat de Sylvia in Fructe de mare
15 Sep 2010 | 15412 vizualizari
Gambas al ajillo/ creveti cu usturoi

Am gasit aceasta minunata reteta pe blogul culinar al lui Radu Popovici, si deja am facut-o de cateva ori, aici puteti vedea postarea : http://www.reteteleluiradu.ro/2010/08/17/gambas-al-ajillo/#more-5745 . Am o deosebita admiratie pentru acest blog si pentru domnul Radu Popovici, un pasionat in adevaratul sens al cuvantului de arta culinara, mereu in cautare de retete si arome noi. Este o gustare de inspiratie spaniola, face parte din renumitele lor tapas , gustari cu care te intampina orice restaurant sau bistro.

Ingrediente

  • 250 g creveti cruzi (circa 16 bucati) eu i-am luat intregi si i-am decorticat eu,
  • 3 catei de usturoi  tocati marunt,
  • sare,   
  • piper negru proaspat macinat,
  • 1 lingurita boia dulce,
  • 1/4 lingurita fulgi de ardei iute spunea reteta eu am pus pasta de ardei iute ca asa aveam in casa,
  • 3 linguri de coniac,
  • 2 linguri de ulei de masline extra virgin,
  • cateva frunze pentru servit eu am pus ruccola da data asta ,
  • reteta spunea busuioc am testat  si asa e excelenta ,
  • 1 lingura de suc de lamaie,
  • 3-4 felii de paine prajite

Mod de preparare

     Prepararea este simpla si usoara :  in prealabil se  prajeste painea pana se rumeneste putin, apoi se taie patrate potrivite ca marime, in jur de 3 cm pe latura. Se condimenteaza crevetii cu sare si piper. Incingem  uleiul la foc mic,  adaugam usturoiul si pasta de ardei iute si  lasam  1 minut, pana ce usturoiul incepe sa se faca auriu. Se aduce flacara la mediu si se adauga crevetii, sucul de lamaie, coniacul si praful de  boia.

     Se amesteca cu grija cu o spatula si se gatesc in jur 3 minute, pana ce se fac roz-portocalii.  Crevetii si fructele de mare proaspete in general au timp de gatire scurt, la foc mediu. In felul acesta isi pastreaza cel mai bine aroma si textura, prea gatiti isi strica textura, devin cumva elastice si fade la gust.

     Se aranjeaza crevetii cate unul pe fiecare patratel de paine prajita pe un platou si se stropesc cu uleiul aromat din tava. Se pot fixa si cu o scobitoare dar eu i-am preferat lasat asa de data asta. Se presara cu ruccola printre ei  gata platoul. Aceasta reteta este de inspiratie spaniola, in restaurantele de acolo am degustat  vara aceasta de cateva ori  gustarile lor   ”tapas” , cu fructe de mare si mezeluri aromate si m-am bucurat foarte mult sa gasesc aceasta reteta in care am regasit aroma de acolo. Multumesc inca o data pentru reteta si inspiratie si va las sa degustati vizual o portie de “gambas al ajillo "

Daca ti-a placut reteta noastra "Gambas al ajillo/ creveti cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tagliatelle in sos cremos de smantana cu bacon si creveti

Postat de Satisfyyourcravings

Tagliatelle in sos cremos de smantana cu bacon si creveti

Baconul se toaca, rosia se taie bucati, iar ceapa, usturoiul si patrunjelul se toaca marunt.  Se prajeste baconul in putin ulei de masline pana devine crocant.  Intre timp, se...

Citeste continuarea

Tagliolini al nero di seppia e cozze

Postat de mihaelar63

Tagliolini al nero di seppia e cozze

Pastele se fierb in apa clocotita cu sare 4 minute si se scurg . Legumele se curata si se spala . Se trage usor in uleiul din tigaie usturoiul tocat , ardeiul iute si se aduga scoicile ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2010, 18:32
valeu, ce frumos arata
la 15.09.2010, 18:35
Te servesc cu drag
la 15.09.2010, 18:36
arata senzational.... nu sunt eu o mare consumatoare de fructe de mare....si nici de rucola.... dar ce ai pregatit tu aici arata de nota 10 ....cel putin....
la 15.09.2010, 18:41
te rog... mi s-a deschis apetitul spre fructe de mare... le uram dar acum vreau sa le iubesc
la 15.09.2010, 18:44
Ionix ma bucur, sa stii ca si merita sa le iubesti, preparate cum trebuie sunt un deliciu. Am vazut in Ro si creveti si scoici si mle-am testat deci vreaus i de la voi impresii

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking