Garnitura de cus-cus, cu ciuperci

Postat de RODIMUR in Mancare copii
3 Noi 2019 | 9724 vizualizari
Garnitura de cus-cus, cu ciuperci

Îmi place cus-cusul, dar ca garnitură, ”înnobilată” cu ciuperci champignons este absolut excelent, cu orice tip de carne. Se poate prepara mai dulce, sau mai iute, în funcție de preferință. În plus, se face ușor și rapid...

Ingrediente

  • 250 grame de cus-cus
  • 500 grame de ciuperci champignons
  • 1 ceapă galbenă medie
  • 5 căței de usturoi
  • 1 roșie mare
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 1 vârf de cuțit de chilli (opțional)
  • boia de ardei dulce (opțional)
  • ierburi de grădină
  • 50 grame de unt
  • pătrunjel tocat

Mod de preparare

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc, în ulei suficient și la foc mic.

Se curăță ciupercile de pielițe și de lamele, se spală, se feliază și se adaugă în tigaie, peste legumele călite. Se prepară ciupercile la foc mic, până ce scade apa pe care o lasă.

Se spală roșia, se taie cubulețe și se adaugă în tigaie, peste: ciuperci, ceapă și usturoi. Se lasă la foc mic, până ce mai scade puțin apa lăsată de ciuperci și roșii, iar toate legumele sunt pătrunse.

Între timp se fierbe cus-cusul în apă cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când este gata, se strecoară, se clătește și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă de apă.

Când legumele s-au pătruns la foc mic, se adaugă: sarea, piperul, oregano, chilli (sau boia de ardei dulce), ierburile de grădină și după ce se amestecă, se adaugă cus-cusul scurs de apă.

Se încălzește garnitura la foc mic, timp de 2-3 minute, în tigaia în care s-a topit untul, se presară pătrunjel tocat și se poate servi, alături de orice fel de friptură.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cus-cus, cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Briose pufoase

Postat de CameliaComan

Briose pufoase

Pentru inceput trebuie sa topim untul. Mixam untul cu zaharul. Adaugam ouale pe rand si mixam duopa fiecare pana se incorporeaza perfect in compozitie. Adaugam o lingura de esenta de vanilie...

Citeste continuarea

Ursuleti cu aroma de vanilie

Postat de Pungasa_Rogue

Ursuleti cu aroma de vanilie

Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul. Se adauga esenta de vanilie, untul topit, laptele, faina (treptat) si amouniul stins cu otet si se mixeaza in continuare pana cand se obtine un aluat mai gros...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2019, 11:47
Foarte bun!
la 03.11.2019, 11:53
Mulțumesc frumos, Madi!
la 03.11.2019, 11:58
Gustoasă și sățioasă!
la 03.11.2019, 12:15
Tare buna garnitura asta!
la 03.11.2019, 12:33
Bună!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking