Garnitura de orez la cuptor cu afumatura in sos de soia

Postat de Valclaudia in Porc
2 Dec 2014 | 3565 vizualizari
Garnitura de orez la cuptor cu afumatura in sos de soia

Ingrediente

  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac potrivit
  • 1 ceapa alba potrivita
  • 2 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • putin piept afumat fiert, taiat bucatele
  • 1 conserva carne de porc
  • 1 ardei gras
  • cateva felii de prosciutto
  • 1cescuta de orez + alte 400 gr. orez
  • 1 cescuta de hrisca
  • patrunjel verde
  • afumatura prajita in tigaie in ulei, stropita cu sos de soia

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele.

Morcovul si pastarnacul se trec pe razatoarea fina, ceapa se toaca marunt si ardeiul se taie bucatele.

Sotam legumele in 2 linguri de ulei cca 5 minute.

Intr-o tigaie separata topim bucatelele de piept afumat, adaugam fasii de prosciutto, apoi carnea din conserva.

Amestecam si le lasam sa se gateasca laolalta la foc potrivit cca 15 minute.

Dupa acest timp adaugam peste carnea din tigaie atat legumele sotate separat, cat si 1 cescuta de orez + 1 cescuta de hrisca. Asezonam cu sare si piper dupa gust.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Intr-o forma rotunda de yena asezam un strat de orez de cca 1 cm (200 gr.)

Adaugam 2 linguri de ulei, apoi stratul de legume+carne sotate.

Mai asezam orez in strat de 1 cm, adaugam in forma 3 cani cu apa rece si dam orezul la cuptor pana scade toata apa si orezul se umfla.

Intr-o tigaie separata prajim in 2 linguri de ulei fasii de prosciutto, bucatele de carnati si orice alta afumatura gasita prin frigider.

Dupa ce am oprit focul stropim carnea cu 2-3 linguri sos de soia.

Servim garnitura de orez cu afumatura asezonata cu soia si patrunjel verde.

Un deliciu....

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de orez la cuptor cu afumatura in sos de soia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mamaliga in straturi

Postat de rocsi_1612

Mamaliga in straturi

Prima data pregatim mamaliga: Punem apa la fiert cu sare si o lingura de malai. Cand da in clocot turnam malai in ploaie, amestecam continuu cu un tel, lasam sa fiarba bine apoi o luam de pe...

Citeste continuarea

Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer

Postat de merisor67

Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer

Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul FRY pentru 25 de minute. Cand se incinde uleiul adaugam kaizerul taiat felii subtiri si il rumenim timp de 10 minute intorcandu-l pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2014, 18:50
Likeeee!
la 02.12.2014, 18:56
la 02.12.2014, 18:56
Un mare loke
la 02.12.2014, 19:36
bun
la 02.12.2014, 19:38
Afumatura aia ma ispiteste..

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking