Garnitura de orez la cuptor cu afumatura in sos de soia

Postat de Valclaudia in Porc
2 Dec 2014 | 3547 vizualizari
Garnitura de orez la cuptor cu afumatura in sos de soia

Ingrediente

  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac potrivit
  • 1 ceapa alba potrivita
  • 2 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • putin piept afumat fiert, taiat bucatele
  • 1 conserva carne de porc
  • 1 ardei gras
  • cateva felii de prosciutto
  • 1cescuta de orez + alte 400 gr. orez
  • 1 cescuta de hrisca
  • patrunjel verde
  • afumatura prajita in tigaie in ulei, stropita cu sos de soia

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele.

Morcovul si pastarnacul se trec pe razatoarea fina, ceapa se toaca marunt si ardeiul se taie bucatele.

Sotam legumele in 2 linguri de ulei cca 5 minute.

Intr-o tigaie separata topim bucatelele de piept afumat, adaugam fasii de prosciutto, apoi carnea din conserva.

Amestecam si le lasam sa se gateasca laolalta la foc potrivit cca 15 minute.

Dupa acest timp adaugam peste carnea din tigaie atat legumele sotate separat, cat si 1 cescuta de orez + 1 cescuta de hrisca. Asezonam cu sare si piper dupa gust.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Intr-o forma rotunda de yena asezam un strat de orez de cca 1 cm (200 gr.)

Adaugam 2 linguri de ulei, apoi stratul de legume+carne sotate.

Mai asezam orez in strat de 1 cm, adaugam in forma 3 cani cu apa rece si dam orezul la cuptor pana scade toata apa si orezul se umfla.

Intr-o tigaie separata prajim in 2 linguri de ulei fasii de prosciutto, bucatele de carnati si orice alta afumatura gasita prin frigider.

Dupa ce am oprit focul stropim carnea cu 2-3 linguri sos de soia.

Servim garnitura de orez cu afumatura asezonata cu soia si patrunjel verde.

Un deliciu....

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de orez la cuptor cu afumatura in sos de soia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpă de porc cu ciuperci și praz

Postat de panacris

Pulpă de porc cu ciuperci și praz

Pulpa de porc se fasonează ca să iasă un dreptunghi, ce se poate rula, apoi se asezonează de sare, piper și se pune la rece, cca. 15 minute. Între timp se curăță prazul, ciupercile,...

Citeste continuarea

Snitele de porc in crusta din fulgi de mei

Postat de Valclaudia

Snitele de porc in crusta din fulgi de mei

Carnea se feliaza,apoi se bate pe ambele parti cu ciocanul de batut snitele. Presaram sare si piper dupa gust. Albusurile se bat putin cu furculita. Pe o farfurie intinsa punem fulgii de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2014, 18:50
Likeeee!
la 02.12.2014, 18:56
la 02.12.2014, 18:56
Un mare loke
la 02.12.2014, 19:36
bun
la 02.12.2014, 19:38
Afumatura aia ma ispiteste..

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking