Garnitura de orez la cuptor cu afumatura in sos de soia

Postat de Valclaudia in Porc
2 Dec 2014 | 3565 vizualizari
Garnitura de orez la cuptor cu afumatura in sos de soia

Ingrediente

  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac potrivit
  • 1 ceapa alba potrivita
  • 2 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • putin piept afumat fiert, taiat bucatele
  • 1 conserva carne de porc
  • 1 ardei gras
  • cateva felii de prosciutto
  • 1cescuta de orez + alte 400 gr. orez
  • 1 cescuta de hrisca
  • patrunjel verde
  • afumatura prajita in tigaie in ulei, stropita cu sos de soia

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele.

Morcovul si pastarnacul se trec pe razatoarea fina, ceapa se toaca marunt si ardeiul se taie bucatele.

Sotam legumele in 2 linguri de ulei cca 5 minute.

Intr-o tigaie separata topim bucatelele de piept afumat, adaugam fasii de prosciutto, apoi carnea din conserva.

Amestecam si le lasam sa se gateasca laolalta la foc potrivit cca 15 minute.

Dupa acest timp adaugam peste carnea din tigaie atat legumele sotate separat, cat si 1 cescuta de orez + 1 cescuta de hrisca. Asezonam cu sare si piper dupa gust.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Intr-o forma rotunda de yena asezam un strat de orez de cca 1 cm (200 gr.)

Adaugam 2 linguri de ulei, apoi stratul de legume+carne sotate.

Mai asezam orez in strat de 1 cm, adaugam in forma 3 cani cu apa rece si dam orezul la cuptor pana scade toata apa si orezul se umfla.

Intr-o tigaie separata prajim in 2 linguri de ulei fasii de prosciutto, bucatele de carnati si orice alta afumatura gasita prin frigider.

Dupa ce am oprit focul stropim carnea cu 2-3 linguri sos de soia.

Servim garnitura de orez cu afumatura asezonata cu soia si patrunjel verde.

Un deliciu....

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de orez la cuptor cu afumatura in sos de soia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Snitel

Postat de cris2711

Snitel

Pulpa de porc se taie in felii de 1 cm grosime. Intr-un castronel se bat ouale bine. Feliile de snitel  se bat cu toporul de bucatarie,pe fiecare parte . Se pune sare si piper pe...

Citeste continuarea

Orez cu legume si carne de porc la oala de lut

Postat de Constelatialeu

Orez cu legume si carne de porc la oala de lut

Mai intai pregatim legumele, le curatam, spalam si taiem, ardeiul, morcovul si pastarnacul le taiem cubulete mici. Ceapa rosie si ceapa verde o taiem marunt. \ Intr-o cratita punem putin ulei,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2014, 18:50
Likeeee!
la 02.12.2014, 18:56
la 02.12.2014, 18:56
Un mare loke
la 02.12.2014, 19:36
bun
la 02.12.2014, 19:38
Afumatura aia ma ispiteste..

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking