Garnitura din orez cu fidea prajita

Postat de Lia1 in Aperitive / Garnituri
19 Aug 2013 | 9305 vizualizari
Garnitura din orez cu fidea prajita

Reteta v-am mai prezentat-o dar pentru ca se afla (doi intr-unul) in reteta cu mancarea de bame la categoria vita, am decis sa le despart pentru a gasi usor cei interesati doar de garnituri. Reteta este culeasa din bucataria araba direct de la sursa. Dupa aceeasi metoda se prepara orezul asociat mancarurilor chinezesti doar ca nu-i mai punem turmeric sau fidea. In poza principala de prezentare am creat atmosfera araba cu vase achizitionate din excursia in Egipt :) .

Ingrediente

  • 1 cana de orez basmati fara varf (nu mi-a reusit bine cu alt tip de orez cu bob lung)
  • 1+1/4 cana apa
  • 3 cuiburi de fidea
  • 1 lingura ulei pt prajit fideaua
  • Sare
  • 1/3 lingurita turmeric sau putin sofran dezlegat in putina apa
  • 1 cub unt

Mod de preparare

1.Intr-o tigaie la foc moderat punem 1 lingura ulei si zdrobim 2-3 cuiburi de fidea la prajit pana devine cafenie. Amestecam neaparat continuu (si reducand focul) timp de cca 2 minute sau pana prinde uniform culoarea dorita.

2.Punem in steamer 1 cana orez spalat bine din mai multe ape si scurs cat de cat.

3.Rasturnam peste el fideaua, sare, 1/3 lingurita turmeric si apa rece 1+1/4 cana. Nu punem mai mult! Scopul este sa se faca in abur si sa nu se lipeasca bob de bob.

4.Se fierbe inchis etans cu capacul cca 15-20 minute timp in care nu se amesteca si nu se ridica capacul.

5.Dupa ce steamer-ul s-a oprit, se adauga 1 cub de unt.

6.La final se vantura cu miscari de jos in sus cu paleta ca sa se nu apuce sa se raceasca cu boabe lipite intre ele. Se acopera.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura din orez cu fidea prajita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Covridog

Postat de lucy2002

Covridog

Din ingredientele de mai sus se face un aluat. Se cerne faina intr-un bol, drojdia se amesteca cu zaharul. Dupa ce a devenit lichida drojdia, o amestecam cu laptele caldut si incepem sa...

Citeste continuarea

Tarta cu sunca si cascaval

Postat de miremirc

Tarta cu sunca si cascaval

Pentru aluat : cernem intr-un bol faina si o amestecam cu drojdia uscata. Adaugam uleiul, sarea si laptele caldut treptat, amestecand pana incorporam tot laptele, apoi framantam aluatul pana se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 19.08.2013, 16:53
foarte interesant!
la 19.08.2013, 17:45
javascript:void(0)
la 19.08.2013, 18:41
o idee faina
la 19.08.2013, 19:00
Foarte interesanta reteta ta! Imi place si prezentarea si cum ai aranjat decorul. Foarte artisctic
la 19.08.2013, 19:23
multumesc dragelor carora v-a placut si ati votat

multumesc corina, Babi, Bya, Flavi pt ca v-ati obosit sa scrieti cate ceva desi o mai vazuseti reteta

v-am mai scris o reteta delicioasa si foarte simpla: cartofi "in pijama"

multumesc pentru banderola bucataras

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking