Ingrediente
- 1 cana de orez basmati fara varf (nu mi-a reusit bine cu alt tip de orez cu bob lung)
- 1+1/4 cana apa
- 3 cuiburi de fidea
- 1 lingura ulei pt prajit fideaua
- Sare
- 1/3 lingurita turmeric sau putin sofran dezlegat in putina apa
- 1 cub unt
Mod de preparare
1.Intr-o tigaie la foc moderat punem 1 lingura ulei si zdrobim 2-3 cuiburi de fidea la prajit pana devine cafenie. Amestecam neaparat continuu (si reducand focul) timp de cca 2 minute sau pana prinde uniform culoarea dorita.
2.Punem in steamer 1 cana orez spalat bine din mai multe ape si scurs cat de cat.
3.Rasturnam peste el fideaua, sare, 1/3 lingurita turmeric si apa rece 1+1/4 cana. Nu punem mai mult! Scopul este sa se faca in abur si sa nu se lipeasca bob de bob.
4.Se fierbe inchis etans cu capacul cca 15-20 minute timp in care nu se amesteca si nu se ridica capacul.
5.Dupa ce steamer-ul s-a oprit, se adauga 1 cub de unt.
6.La final se vantura cu miscari de jos in sus cu paleta ca sa se nu apuce sa se raceasca cu boabe lipite intre ele. Se acopera.
Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura din orez cu fidea prajita" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|