Gateau a l'Orange

Postat de dentistutza in Dulciuri
24 Mar 2012 | 2889 vizualizari
Gateau a l'Orange

Ingrediente

  • 4 oua separate albusuri/galbenusuri
  • 1.5 cani zahar
  • 1/2 cana ulei
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • un pahar zeama de portocale
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 60 gr. nuci caramelizate in 2 linguri zahar
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Cele 4 galbenusuri se mixeaza cu 1 cana zahar+ zahar vanilat pana se albesc.Se toarna uleiul in fir amestecand  continuu. Apoi se adauga coaja si zeama de portocale si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu praful de sare si apoi cu 1/2 cana de zahar. Cele doua compozitii se amesteca cu grija, cu o paleta si apoi se incorporeaza si nucile caramelizate, racite si tocate cu cutitul. Tava de copt se unge cu ulei si se introduce la cuptor la foc potrivit pentru aprox. 25 minute. Se taie cand s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gateau a l'Orange" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert gogosi cu ou si lapte

Postat de licurici_lra

Desert gogosi cu ou si lapte

Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare si coaja de lamaie si portocala. Drojdia se dizolva intr-o lingura de lapte cald, se adauga o lingurita de zahar si se lasa la crescut....

Citeste continuarea

Reteta desert de gris cu migdale (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Reteta desert de gris cu migdale (reteta video)

Se pune la fiert un litru de apa in care se adauga migdale,se lasa migdalele sa fiarba 5 minute,dupa aceea se scoT intr-un bol mic si se lasa sa se raceasca un pic  apoi le decojim . Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2012, 09:56
buna tare
la 24.03.2012, 10:27
Arata bine,cred ca e si buna
la 24.03.2012, 10:53
la 24.03.2012, 11:59
la 24.03.2012, 12:10
yamiii,ce bine arata

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking