Gâteau au chocolat

Postat de diaconta in Prajituri
21 Mai 2011 | 3207 vizualizari
Gâteau au chocolat

Nu va speriati,doar denumirea e ciudata(m-am frantuzit si eu un pic),altfel e foarte simpla si bineinteles ca e ....delicioasa.M-am inspirat tot din Cartea regala de bucate,mi-a placut ca era foarte ciocolatoasa,dar pentru ca era cam dulce,i-am adaugat si un jeleu de visine acrisor,sau niste fructe,dupa pofta fiecaruia.Nici nu stiu daca mai imbietor era gustul delicios de ciocolata sau mirosul de iasomie proaspat culeasa.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 gr ciocolata amaruie
  • 175 gr unt moale
  • 200 gr zahar
  • 5 linguri faina
  • un compot visine
  • 1 lingura amidon

Mod de preparare

Ciocolata impreuna cu untul se pune pe bain marine,pana cand se topesc.Se lasa sa se raceasca compozitia ciocolatoasa.

Ouale se separa.

Peste compozitia de ciocolata se pune faina,mixam si incorporam galbenusurile.

Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul,apoi se adauga amestecand usor,in compozitia de ciocolata.

Eu am pus intr-o forma de chec unsa cu unt,ideal ar fi fost forme individuale,dar nu am.

Se pune la cuptor la 170 grade pentru 30 de minute.Eu am lasat-o putin mai mult,dar cred ca ideea era sa ramana mai ciocolatoasa.

Pentru jeleu,am amestecat compotul cu o lingura de amidon ,am pus pe foc pana s-a ingrosat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gâteau au chocolat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Gateau au chocolat

Postat de ianculubita

Gateau au chocolat

Topim in bain-marie untul si ciocolata, dam deoparte sa se raceasca, adaugam faina apoi galbenusurile pe rand amestecand energic dupa fiecare; dupa ce totul este omogenizat, incorporam usor...

Citeste continuarea

Gateau au chocolat

Postat de Sylvia

Gateau au chocolat

  Preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o tava  rotunda de 18 cm diametru cu unt si hartie de copt.Intr-un caston mic se mixeaza untul cu ciocolata topita ( la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2011, 23:09
Primaaaaaaa!!!!!!!!
Portie dubla si ma duc la culcare
la 21.05.2011, 23:16
Wow!!!! Ce frumossssssssssssssss ciocolataaaaaa o minunatie dulce
la 21.05.2011, 23:18
Mena esti sigura ca mai dormi dupa o portie dubla de ciocolatoasa?
la 21.05.2011, 23:18
Ruxy buna tare
la 21.05.2011, 23:24
La cum arata si cred ca e super super buna

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking