Ingrediente
- 5 oua
- 250 gr ciocolata amaruie
- 175 gr unt moale
- 200 gr zahar
- 5 linguri faina
- un compot visine
- 1 lingura amidon
Mod de preparare
Ciocolata impreuna cu untul se pune pe bain marine,pana cand se topesc.Se lasa sa se raceasca compozitia ciocolatoasa.
Ouale se separa.
Peste compozitia de ciocolata se pune faina,mixam si incorporam galbenusurile.
Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul,apoi se adauga amestecand usor,in compozitia de ciocolata.
Eu am pus intr-o forma de chec unsa cu unt,ideal ar fi fost forme individuale,dar nu am.
Se pune la cuptor la 170 grade pentru 30 de minute.Eu am lasat-o putin mai mult,dar cred ca ideea era sa ramana mai ciocolatoasa.
Pentru jeleu,am amestecat compotul cu o lingura de amidon ,am pus pe foc pana s-a ingrosat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gâteau au chocolat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|