Ingrediente
- 175g orez pentru desert
- 2oua+1galbenus
- 750ml lapte
- 200g zahar
- 1plic zahar vanilat
- 1lamaie verde
- 50g fistic
Mod de preparare
Se pune orezul intr-un vas cu 1l de apa pe foc mic si se lasa 5min amestecand mereu apoi se opreste focul si orezul se scurge;acest procedeu se face ca orezul sa se umfle putin;
Intr-un vas se pune laptele, orezul, 3linguri zahar, un praf de sare, se lasa pe foc pana scade laptele,iar orezul este fiert;se amesteca mereu pentru a evita ca laptele sa dea pe afara;dupa ce orezul este bine racit,se adauga coaja rasa de lime,zaharul vanilat,ouale batute,se omogenizeaza totul bine si se lasa vasul la frigider.
Separat intr-un alt vas se pune restul de zahar,80ml apa,zeama de lime si se lasa pe foc pana ce zaharul se topeste si s-a format caramelul;
Se pune caramel in forme mici termorezistente,se dispune cu atentie si pe pereti,se umple toate formele cu orez apoi se lasa la cuptor la foc mic 35min.
Dupa ce s-au racit se rastoarna pe platou si se presara deasupra fistic taiat cu cutitul si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gateau de riz au caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|