Gateau de riz au caramel

Postat de ianculubita in Dulciuri
23 Mar 2016 | 2783 vizualizari
Gateau de riz au caramel

Buna dimineata bunii mei! Dupa cum stiti, am fost plecata in Franta la increstinarea nepotelului nostru si ca orice bunica, nu trebuia sa lipsesc! Cand am venit bineinteles ca am adus un "bagaj"de retete, ingrediente dar si reviste, mijloc de inspiratie. Nu stiu daca pe la noi se gaseste un astfel de orez,special pentru desert, dar acolo cum l-am vazut, l-am luat si acasa l-am probat;va spun ca este un orez obisnuit, rotund, cu bobul putin mai mic,fierbe mai greu decat cel obisnuit, nu se spala cand se foloseste, iar cand inchizi ochii si-l mirosi, ai impresia ca stai langa o prajitura! deci e foarte bun pentru deserturi iar ce am facut eu e super delicios!

Ingrediente

  • 175g orez pentru desert
  • 2oua+1galbenus
  • 750ml lapte
  • 200g zahar
  • 1plic zahar vanilat
  • 1lamaie verde
  • 50g fistic

Mod de preparare

Se pune orezul intr-un vas cu 1l de apa pe foc mic si se lasa 5min amestecand mereu apoi se opreste focul si orezul se scurge;acest procedeu se face ca orezul sa se umfle putin;

Intr-un vas se pune laptele, orezul, 3linguri zahar, un praf de sare, se lasa pe foc pana scade laptele,iar orezul este fiert;se amesteca mereu pentru a evita ca laptele sa  dea pe afara;dupa ce orezul este bine racit,se adauga coaja rasa de lime,zaharul vanilat,ouale batute,se omogenizeaza totul bine si se lasa vasul la frigider.

Separat intr-un alt vas se pune restul de zahar,80ml apa,zeama de lime si se lasa pe foc pana ce zaharul se topeste si s-a format caramelul;

Se pune caramel in forme mici termorezistente,se dispune cu atentie si pe pereti,se umple toate formele cu orez apoi se lasa la cuptor la foc mic 35min.

Dupa ce s-au racit se rastoarna pe platou si se presara deasupra fistic taiat cu cutitul si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gateau de riz au caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri pufoase

Postat de cris2711

Cornuri pufoase

Am pus toate ingredientele pe masa de gatit. Am luat un castron mai mare in care pus: -faina,zaharul,branza de vaci,oul,coaja rasa de la o portocala,zaharul vanilat,drojdia,sarea,smantana si...

Citeste continuarea

Desert cozonac dungat

Postat de mirela0911

Desert cozonac dungat

Se pregateste maiaua. Se amesteca laptele caldut impreuna cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa se activeze si sa dospeasca timp de 10 minute. Intre timp, in bolul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2016, 09:54
la 23.03.2016, 09:55
Cred ca-i tare bun.....
la 23.03.2016, 09:57
la 23.03.2016, 09:59
Imi place mult!
la 23.03.2016, 09:59
ce bunatate ati aduc

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking