Ingrediente
- 500 gr rosii coapte
- 1 ardei gras rosu/verde
- 1 castravete mare
- 1 ceapa mica, tocata
- 4 fire de coriandru
- 3 cesti pepene rosu taiat cubulete si curatat de seminte
- 2 linguri de otet/zeama de lamaie
- 1/3 ceasca ulei de masline extra virgin, plus suplimentar pentru ornat
- sare dupa gust
- Piper proaspat macinat
- 1 varf de cutit fulgi de ardei rosu (optional)
Mod de preparare
1.Umpleti o oala mare cu apa si puneti-o pe foc.
2.Spalati bine rosiile,apoi le taiati (un mic “X”) in partea de jos cu un cutit ascutit.Le puneti pentru 30 de secunde in apa clocotita,apoi le scoateti intr-un vas cu apa si gheata.Dupa 1-2 minute le decojiti de pielita.
3.Curatati castravetele de coaja,ardeiul de seminte,apoi taiati-le in bucati mai mici.
4.Puneti in blender rosiile decojite,castravetii,ceapa,ardeiul gras,pepenele rosu,coriandru,otetul/zeama de lamaie,sarea si uleiul.Mixati bine pentru a obtine o compozitie fina.Gustati si daca este necesar mai condimentati cu sare si piper. Dati la rece pentru cel putin o ora inainte de a servi.
5.Puneti in boluri supa,apoi adaugati rosii si castraveti tocat marunt.Stropiti cu putin ulei de masline deasupra.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gazpacho cu rosii si pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|