Ingrediente
- 5-7 rosii
- 1 ardei rosu
- 1 ardei galben
- 1/4 zucchini
- 1/2 castravete mare
- 1/4 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 1/2 cana ulei de masline presat la rece extra-virgin
- 1/4 lingurita piper cayenne
- 1/4 manunchi patrunjel
- 3 linguri otet balsamic
- sare
Mod de preparare
Pasul 1: Se spala bine legumele, se zvanta, se scot semintele daca e cazul. Rosiile, ardeii, zucchini, castravetele se taie cubulete, ceapa si usturoiul mai marunt. Se pun intr-un bol adanc si se amesteca bine.
Pasul 2: Patrunjelul se taie si el, dar nu foarte finIntr-un castronel se face un sos din ulei de masline, cayenne, patrunjel si otetul balsamic si un pic de sare. Amestecati bine si puneti peste legume.
Pasul 3: Luati din amestecul de legume cu sos o cana si jumatate de compozitie. Dati-o prin blender pana rezulta un sos fin. Puneti acest amestec din nou peste legume. Amestecati. Se serveste rece. (puteti sa il mai dati la frigider un pic daca blenderul a incalzit ingredientele) Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gazpacho - supa fara foc a spaniolilor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (43)
|