Gazpacho - supa fara foc a spaniolilor

Postat de Adinuta in Vegan / Raw vegan
13 Apr 2010 | 11304 vizualizari
Gazpacho - supa fara foc a spaniolilor

Aceasta supa cruda este consumata de spanioli mai ales vara, deoarece este foarte racoritoare. Insa cum a venit deja primavara, putem incepe de pe acum, deoarece legumele verzi si rosii din care este facuta, sunt o sursa excelenta de vitamine si energie. Pofta buna!

Ingrediente

  • 5-7 rosii
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1/4 zucchini
  • 1/2 castravete mare
  • 1/4 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 cana ulei de masline presat la rece extra-virgin
  • 1/4 lingurita piper cayenne
  • 1/4 manunchi patrunjel
  • 3 linguri otet balsamic
  • sare

Mod de preparare

Pasul 1: Se spala bine legumele, se zvanta, se scot semintele daca e cazul. Rosiile, ardeii, zucchini, castravetele se taie cubulete, ceapa si usturoiul mai marunt. Se pun intr-un bol adanc si se amesteca bine.

Pasul 2: Patrunjelul se taie si el, dar nu foarte finIntr-un castronel se face un sos din ulei de masline, cayenne, patrunjel si otetul balsamic si un pic de sare. Amestecati bine si puneti peste legume.

Pasul 3: Luati din amestecul de legume cu sos o cana si jumatate de compozitie. Dati-o prin blender pana rezulta un sos fin. Puneti acest amestec din nou peste legume. Amestecati. Se serveste rece. (puteti sa il mai dati la frigider un pic daca blenderul a incalzit ingredientele) Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gazpacho - supa fara foc a spaniolilor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Lapte de migdale

Postat de andaoana

Lapte de migdale

Migdalele le punem intr-un castron cu apa si le lasam la inmuiat peste noapte  sau macar cateva ore (minim 3) . Cand s-au umflat putin le scurgem si le spalam sub jet de apa rece. In...

Citeste continuarea

Otet de mere cu miere de albine, facut in casa

Postat de Bucataras

Otet de mere cu miere de albine, facut in casa

Spala bine merele si curata-le de partile stricate sau lovite. Umple cu mere o treime din borcanul de sticla, adauga 200 ml miere de albine si 600 ml apa.  Acopera cu un tifon curat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2010, 16:35
multumim adinuta ca ne pregatesti de zile calduroase ce vor urma , sanatos , rapid ,si fara foc
la 13.04.2010, 16:39
Foarte buna trebuie sa fie. Si e asa frumoasa si colorata. Din pacate, ai mei nu mananca legume crude.
la 13.04.2010, 16:41
mihaelar63, eu nu ma asteptam sa fie atat de gustoasa, dar e chiar buna, cremoasa
la 13.04.2010, 16:41
mai adinuta la noi inca e tare frig,se mai lasa caldura sa mearga in casa,eu vreau sa imi dai ceva fierbinte
la 13.04.2010, 16:42
Miha, pai cum... nici salate? ca asta asa pare, ca o salata cu sos

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking