Gazpacho cu rosii si pepene rosu

Postat de camelia75 in Supe
14 Iul 2013 | 4023 vizualizari
Gazpacho cu rosii si pepene rosu

O supa sanatoasa si potrivita pentru zilele de vara calduroase!

Ingrediente

  • 500 gr rosii coapte
  • 1 ardei gras rosu/verde
  • 1 castravete mare
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 4 fire de coriandru
  • 3 cesti pepene rosu taiat cubulete si curatat de seminte
  • 2 linguri de otet/zeama de lamaie
  • 1/3 ceasca ulei de masline extra virgin, plus suplimentar pentru ornat
  • sare dupa gust
  • Piper proaspat macinat
  • 1 varf de cutit fulgi de ardei rosu (optional)

Mod de preparare

1.Umpleti o oala mare cu apa si puneti-o pe foc.

2.Spalati bine rosiile,apoi le taiati (un mic “X”) in partea de jos cu un cutit ascutit.Le puneti pentru 30 de secunde in apa clocotita,apoi le scoateti intr-un vas cu apa si gheata.Dupa 1-2 minute le decojiti de pielita.

3.Curatati castravetele de coaja,ardeiul de seminte,apoi taiati-le in bucati mai mici.

4.Puneti in blender rosiile decojite,castravetii,ceapa,ardeiul gras,pepenele rosu,coriandru,otetul/zeama de lamaie,sarea si uleiul.Mixati bine pentru a obtine o compozitie fina.Gustati si daca este necesar mai condimentati cu sare si piper. Dati la rece pentru cel putin o ora inainte de a servi.

5.Puneti in boluri supa,apoi adaugati rosii si castraveti tocat marunt.Stropiti cu putin ulei de masline deasupra.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gazpacho cu rosii si pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

Postat de merisor67

Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

Mai întâi curățăm legumele, le tocăm grosier, le punem într-un vas și le acoperim cu apă. Adăugăm și o linguriță de sare și punem vasul la foc mediu,...

Citeste continuarea

Ciorba de gulie cu cartofi

Postat de andaoana

Ciorba de gulie cu cartofi

Legumele le curatam de coaja. Ceapa o taiem cat mai mic posibil, cartofii si gulia cubulete, iar morcovi rotunzi, dar subtiri. Rosia decojita o taiem cubulete mici.   Intr-o oala,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2013, 16:03
bun si racoros,o sa incerc si eu
la 14.07.2013, 16:14
la 14.07.2013, 16:23
Foarte buna e combinatia!
la 14.07.2013, 16:30
Ioiii, ce bunatate ne-ai adus!
la 14.07.2013, 16:41

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking