Gazpacio

Postat de anisoara in Mancaruri de post
22 Iun 2010 | 8145 vizualizari
Gazpacio

O bautura racoritoare , foarte indragita si raspandita in Spania in zilele de vara , pline cu soare . Iti potoleste foarte bine setea, si in `plus , contine o sumedenie de vitamine in stare naturala. Se prepara extrem de repede si e foarte gustos alaturi de o bucatica de carne sau peste preparat la gratar.

Ingrediente

  • 500 gr de rosii
  • uo n castravete mare sau 2 mai mici
  • un ardei
  • o jumatate de ceapa mijlocie
  • o lingura de otet alb de masa (%slab) 
  • o lingura de ulei de masline
  • 60-80 ml de apa minerala
  • cuburi de gheata
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se spala bine cu apa fierbiente legumele .E necesar de folosit pt gazpacio rosii mai carnoase. Se curata coaja la castravete, se taie codita la ardei, si totul se taie in bucati maricele  si se pun intr-un vas mare. Se  curata ceapa si se taie cuburele. In blender se adauga pe rand, rosiile si se mixeaza, castravetii , ardeiul. ceapa se mixeaza la o viteza din ce in ce mai mare, deoarece e necesar sa primim o compozitie foare, foarte finuta. Se adauga apa , otetul, sarea, uleiul se totul se mixeaza foarte bine. Se toarna intr-un ulcior si se pune in friigider.

Se bea numai rece, la dorinta cu cuburi de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gazpacio" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gazpacho

Postat de gaby_d

Gazpacho

Toate legumele se spala bine, bine sub jet de apa rece. Ardeilor li se curata cotorul si semintele, castravetilor si dovleceluiui coaja . Rosiile, ardeii, castravetele si dovleceii se taie...

Citeste continuarea

Gazpacho

Postat de adrianae

Gazpacho

Se taie intai cubulete toate legumele si se mixeaza cu blenderul cu cutitase pana devin pasta. Se adauga verdeata si se mixeaza si aceasta bine in compozitia rosie. Se adauga sarea si otetul, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2010, 13:11
Trebuie MUSAI incercata reteta vara asta!
la 23.06.2010, 14:26
interesant...ma bate gandul sa o incerc si eu!
la 23.06.2010, 15:29
Multumesc de furculite,si sper sa ba placa la gust. se prepara in 10 minute.
la 23.06.2010, 17:27
daca o sa castig si eu robotul sau macar blederul cu siguranta o incerc
la 23.06.2010, 17:34
da are multe vitamine as gusta si eu

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking