Spalam bine fructele si le lasam la scurs, apoi le scoatem samburii.
Nu am mai cantarit fructele dupa scoaterea samburilor, deoarece eu la gem nu pun zaharul in cota parte ci il pun dupa gust, adaugand pe parcursul prepararii, daca mai este cazul.
Taiem fructele in sferturi, le punem direct in vasul in care le vom prepara, le stropim cu zeama de lamaie si presaram zahar peste ele. Eu am presarat cam 500 gr zahar pentru inceput.
Dam vasul la rece pentru cateva ore, pana se formeaza sirop, apoi introducem vasul la cuptor la 175 de grade si il lasam pana cand incepe gemul sa se coaguleze usor.
Verificam din cand in cand consistenta gemului, punand cate o lingura de gem in farfurie si lasandu-l sa se raceasca.
De asemeni gustam gemul racit si mai adaugam zahar daca este cazul, eu am mai adaugat 250 g.
Cam pe la jumatatea timpului de preparare am adaugat in gem si batonul de scortisoara.
Dupa ce gemul ajunge la consistenta dorita, scoatem vasul din cuptor si introducem borcanele spalate si scurse, pentru a le steriliza.
Le lasam in cuptorul cald 5-6 minute, apoi le umplem cu gem, le infiletam capacele si le mai dam la cuptor cu focul aprins, pentru 5 minute.
Dupa stingerea focului lasam borcanele in cuptor pana la racirea lor definitiva, apoi le vom eticheta si le vom trece in camara.
A rezultat un gem foarte delicios, dulce-acrisor si foarte frumos!