Ingrediente
- 1 kg afine
- 700 gr zahar ( se poate si mai putin daca sunt foarte coapte)
- zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare
Spalam fructele si le curatam de eventualele codite si frunze ( mie mi-a luat operatiunea aceasta cam 2 ore :( ).
Atentie pateaza!
Punem fructele intr-un vas si adaugam peste ele zaharul si amestecam. Punem la frigider pana a doua zi si mai amestecam din cand in cand sa se topeasca zaharul.
A doua zi scoatem din frigider, adaugam zeama de lamaie si amestecam. Punem pe foc pana se incalzeste bine.
Trei sferturi din cantitate am pasat in blender iar restul l-am lasat asa. Punem din nou pe foc la flacara mica (eu pun pe o plita de fonta) si lasam sa fiarba aprox 40-45 minute.
Trebuie amestecat destul de des pentru ca se prinde repede de fundul vasului.
Turnam in borcane sterilizate, insurubam capacul bine iar apoi punem borcanele la loc cald intr-o patura pentru a se raci treptat.
Din cantitatea de mai sus mi-au iesit 4 borcane de 370 ml.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de afine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|