Tort aniversar pentru Larissa

Postat de mirela0911 in Torturi
15 Iun 2013 | 7114 vizualizari
Tort aniversar pentru Larissa

Pentru ca azi e ziua printesei mele, i-am facut un tort delicios cu crema de ciocolata, frisca si visine (ii plac foarte mult visinele). La multi ani iubita lu' mama! :x

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 7 oua
  • 7 lg zahar
  • 2 lg apa
  • 3 lg ulei
  • un praf de sare
  • 10 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pt. crema 1:
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 200ml frisca lichida
  • 3 lgt gem de afine
  • Pt. crema 2:
  • 200 ml frisca
  • 200g visine
  • 3 lgt zahar
  • 1/4 plic gelatina
  • Pt. insiropat:
  • 200 ml apa
  • 4 lg zahar
  • Pt. ornat:
  • 200 ml frisca
  • floricele din pasta de zahar
  • capsuni

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, batand in continuare iar la final se adauga apa si uleiul. Gelbenusurile se pun pe rand, amestecand dupa fiecare apoi faina amestecata cu praful de copt se toarna in ploaie si cu miscari usoare se amesteca de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt. cca 30-35 minute (se face testul cu scobitoarea). Dupa ce s-a racit se taie in 3 pe orizontala.

Crema 1: Frisca se toarna intr-o craticioara si se pune pe foc. Ciocolata se rupe bucati si se pune peste frisca calduta si se amesteca continuu pana se topeste toata ciocolata. Se da la rece pana in momentul in care o vom mixa obtinand o crema pufoasa si delicioasa. Se adauga gemul de afine, se amesteca si se da deoparte.

Crema 2: Visinele se spala, se curata de samburi, se pun cele 3 lgt de zahar peste ele si se lasa 1/2 ora pana se topeste zaharul. Se pun intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Se bate frisca.

Gelatina se pune la inmuiat, iar sucul lasat de visine se da la foc si se incalzeste putin apoi se toarna gelatina si se amesteca pana ce aceasta se topeste.

Pt. insiropat se fierbe apa cu zaharul pana se topeste apoi se lasa la racit.

Asamblare tort: Se aseaza primul blat pe un platou, se insiropeaza si se unge cu crema de ciocolata. Se aseaza al doilea blat, se insiropeaza apoi se unge cu frisca batuta si se pun visinele scurse. Peste visine se toarna cu lingura gelatina obtinuta. Se da la rece pana se intareste gelatina apoi se pune cel de-al treilea blat insiropat. Se orneaza tortul cu frisca, floricele, capsuni dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar pentru Larissa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort diplomat

Postat de CulinaryRainbow

Tort diplomat

   Pentru blat am separat ouăle și am bătut albușurile spumă tare împreună cu zahărul pe care l-am adăugat treptat ( înainte de asta am încins cuptorul și am...

Citeste continuarea

Desert tort de inghetata cu ciocolata si caramel

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort de inghetata cu ciocolata si caramel

Ciocolatele se rup in bucati si se pun separat, in doua craticioare. Se adauga cate 100 ml frisca peste fiecare, se pun craticioarele la foc si se amesteca in ele pana cand se topeste ciocolata....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2013, 19:50
la multi ani!!!!!!!!!!1sa creasca mare si sanatoasa si sa iti aduca numai bucurii
la 15.06.2013, 19:50
ce bine arata! La multi si frumosi ani!
la 15.06.2013, 19:53
La multi ani micuta printesa! Sa cresti mare, frumoasa si sanatoasa! Tortul e foarte frumos!
la 15.06.2013, 19:53
La multi ani !!S fie sanatoasa si fericita ..sa se faca mare!!!Frumos tort a avut!!
la 15.06.2013, 19:55
La multi ani !

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking