Gem de capsuni

Postat de Bunica in Dulceata / Gem
29 Mai 2009 | 22272 vizualizari
Gem de capsuni

Dulce si parfumat tocmai bun pentru clatite.

Ingrediente

  • 3 kg. capsuni
  • 1 kg. zahar
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se spala capsunile.

Se curata de codite.

Se ia o cratita de 6l.

Se pune un rand de capsuni,se presara zahar ,pana cand se termina capsunile.

Se pune cratita pe foc(se poate baga si la cuptor la foc potrivit).

Se fierbe pana intreaga cantitate scade la jumatate.Se pune zeama de lamaie.

Se lasa sa se raceasca , apoi se pune in borcane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert briose cu capsuni, crema mascarpone cu frisca si lime

Postat de rocsi_1612

Desert briose cu capsuni, crema mascarpone cu frisca si lime

Briosele: Topiti untul, il lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti ouale, presarati un praf de sare. Incepeti sa le mixati, cand incep sa prinda volum adaugati zaharul treptat, mixand...

Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Postat de lucy2002

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Intr-un bol amestecam: zaharul, uleiul, esenta de vanilie, praful de sare si sucul de rosii pana se dizolva zaharul. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si punem in ploaie faina cernuta, framntam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2009, 12:03
de ce se pune rece in borcane? Eu stiam ca se pune calda, si se intorc borcanele pt. 5 min. , astupate in prealabil
la 31.05.2010, 11:23
daca se pune rece in borcane atunci se sterilizeaza nu?
la 31.05.2010, 11:30
asa stiu si eu ca se puen fierbinte atunci...tare buna
la 31.05.2010, 12:58
Saptamina asta mi-am propus sa fac si eu.....numai ca eu de obicei pun gemurile fierbinti la borcane,capsez si pun la pat de paturi ,pina se racesc,fara sa mai pun la maimarin.Tin foarte bine! Nici o data nu am avut probleme!
la 31.05.2010, 17:45
am facut si eu un borcan , ca nu mai puteam de pofta..... de cate ori mergeam la piata si vedeam pe tarabe munti de capsuni....mirosul lor imi inspira o farfurioara cu gem si o felie de paine proaspata cu unt....

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking