Gem de corcoduse cu aroma de cuisoare

Postat de lia in Dulceata / Gem
1 Aug 2011 | 6206 vizualizari
Gem de corcoduse cu aroma de cuisoare

Natural, fara conservanti, cu un gust dulce acrisor si o aroma fina de cuisoare…e ceva… altceva…e minunat ! Va recomand sa incercati acest gem, veti fi placut surprinsi de rezultat .

Ingrediente

  • 6kg corcoduse
  • 4kg zahar
  • 500ml apa
  • 18 bucati/cuisoare

 

Mod de preparare

 

Spalam corcodusele si le indepartam coditele, apoi le punem in oala/cratita mai mare si adaugam zaharul, cuisoarele si apa. Punem la fiert, amestecand din cand in cand. Cam dupa 1h, vom observa cum si-au schimbat culoarea si sau inmuiat de la fiert. Acum e momentul in care le vom trece prin sita, pentru a indeparta semintele si tot acum, scoatem si cuisoarele.

Asezam sita de-asupra altei cratite si cu polonicul cu gauri, scoatem corcodusele, le punem in sita si cu o lingura de lemn incepem sa frecam/amestecam pana ce pulpa se scurge in cratita, iar in sita raman doar semintele aprope curate( pe care le aruncam la cos, impreuna cu bucatelele de cuisoare).

Punem gemu-l dinnou la fiert si avem grija sa indepartam spuma ce se formeaza. Lasam inca vre-o 2h, la foc mic dar, pentru a sti sigur ca este gata, facem testul picaturii pe o farfurie.

Intre timp pregatim borcanele cu capac (le spalam si uscam). Cand gemul este suficient de legat, umplem borcanele, le infiletam capacele si le punem in paturi pana a doua zi, cand

luam borcanel cu borcanel, il stergem, il etichetam si apoi le depozitam in camara.

Din aceasta cantitate mi-au iesit 16 borcane de 375g.

Ps: Pentru a obtine gustul dulce acrisor, trebue neaparat sa folositi corcoduse doar pe jumatate coapte, in cazul corcoduselor pe deplin coapte, aroma v-a fi cu totul alta…

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de corcoduse cu aroma de cuisoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gem de caise

Postat de Ela68

Gem de caise

Am spalat caisele foarte bine si le-am curatat de samburi. Intre timp am pus zaharul la fiert cu 150 ml apa pana ce siropul se leaga. Totul  dureaza aproximativ 30 minute. Turnam apoi...

Citeste continuarea

Dulceata de cirese in sirop de zahar

Postat de Lia1

Dulceata de cirese in sirop de zahar

Speli fructele, le scurgi bine de apa si le cureti de codite si samburi (fara sa isi piarda forma). 1. Intr-o cratita cu suprafata mare de evaporare pui la fiert la foc mediu zaharul, apa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2011, 11:23
cred ca e o bunatate!
la 01.08.2011, 11:30
as vrea sa gust sa vad si eu cum e..dar sigur e bun
la 01.08.2011, 12:11
o bunatate
la 01.08.2011, 12:16
de corcoduse n-am papat niciodata...bun tre sa fie ...imi place mult poza principala, super imagine
la 01.08.2011, 12:30
trebuie sa fie bun

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking