Dulceata de capsuni reteta
Curatam capsunile de codite, le spalam bine si le lasam la scurs pana dispare apa de prin ele.
Punem in vasul multicookerului un rand de capsuni, un rand de zahar si tot asa pana la epuizarea ingredientelor.
Dam vasul la rece pentru cel putin 30 de minute.
Spalam lamaile si radem coaja de la una.
O jumatate de lamaie o taiem in feliute, iar de la cealalta jumatate si de la lamaia intreaga, stoarcem zeama peste capsunile din vas.
Adaugam si coaja rasa, punem vasul in aparat, inchidem capacul si de la butonul MENU setam programul JAM.
Setam timpul de la butonul COOKING TIME, pentru 1 ora si 30 de minute si apasam butonul START.
Dupa 30 de minute, deschidem capacul si inlaturam spuma formata.
Din timp in timp incercam consistenta dulceatei, luand putin sirop in lingura si lasandu-l sa se raceasca, iar daca se ingroasa si nu mai este cursiv, inseamna ca este gata.
Cu 5 minute inainte de expirarea timpului sterilizam borcanele.
Cand timpul a expirat, deconectam aparatul de la sursa de curent, scoatem vasul din el si umplem borcanele cu dulceata fierbinte.
Asezam feliile de lamaie deasupra dulcetei, punem capacele si dam borcanele la cuptorul preincalzit, pentru 5 minute, apoi le lasam in cuptor pana la racirea definitiva.