Ingrediente
- 2,5 kg gutui curatate si taiate cubulete
- 5 pahare cu apa(fiecare pahar 250 ml)
- 2 kg zahar
- zeama de la 2 lamai
Mod de preparare
Dupa ce am spalat,curatat de coaja si cotoare gutuile,le taiem cubulete(eu am avut 2,5 kg produs finit) si le punem intr-o oala cu fundul gros impreuna cu apa si punem pe foc.
Lasam sa fiarba circa 30 de minute,amestecam des si cand gutuile se desfac in oala,le pisam bine(facem un piure),apoi adaugam zaharul si lasam sa fiarba la foc mic 45-60 de minute circa(pana gemul capata o culoare frumoasa si este bine legat),amestecand mereu sa nu se lipeasca.
La sfarsit adaugam zeama de lamaie si mai lasam 5 minute pe foc,dupa care punem gemul fierbinte in borcane sterilizate,punem capacul si le punem cu fundul in sus pana se racesc.
Depozitam borcanele in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|