Gem de macese

Postat de mimmi in Dulceata / Gem
17 Oct 2011 | 13834 vizualizari
Gem de macese

Ingrediente

  • 12 l pasta de macese
  • 3 kg zahar

Mod de preparare

Noi am cumparat pasta de macese gata facuta,dar va spun mai jos cum se obtine:

Spalam macesele astfel incat sa nu mai aiba puf, apoi le pui la fiert pana se inmoaie bine. Dupa ce s-au fiert, le freci de o sita, pastrand doar pasta ce se formeaza iar ce ramane in sita aruncam.  Dupa aceea le mai treci odata printr-o sita deasa,de unde rezulta pasta de macese propriu-zisa.

Punem pasta intr-o oala incapatoare,la foc mic si o lasam incet sa fiarba pana incepe sa scada,moment in care se adauga zaharul. Avem grija sa amestecam din cand cand sa nu se lege si o fierbem pana la consistenta dorita. La final obtinem un gem fin,foarte aromat si nu foarte dulce.

Servim pe paine,biscuiti sau clatite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de macese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Familia

Postat de Constelatialeu

Desert tort Familia

Blatul l-am pregatit cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi , am folosit o forma de tort cu diametrul de 28 cm tapetata cu hartie de copt.  Albusurile cu un praf de sare le-am mixat...

Citeste continuarea

Melcisori cu nuca si gem de macese

Postat de diaconta

Melcisori cu nuca si gem de macese

Faina am amestecat-o cu drojdia,zaharul , sarea,vanilia,coaja de lamâie,apoi am pus ouale. Am omogenizat toate ingredientele,dupa care,cu ajutorul mixerului la care am atasat paletele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2011, 18:03
foarte bun gemul de macese
la 17.10.2011, 18:09
Foarte,foarte bun e preferatul meu
la 17.10.2011, 18:16
si pasta de macese de unde o iei ,stiu ca si cumnata mea facea ,dar nu mai stiu de unde cumapara
la 17.10.2011, 18:54
eu am vazut la mega-image caserole cu macese. 14 lei kilogramul, daca tin bine minte.
la 17.10.2011, 19:12
abia astept sa primesc si eu pasta de macese e gemul meu preferat,fin ca matasea,usor acrisor
eu cumpar pasta de macese de la o doamna de cativa ani.Am inteles ca are o masina cu care face pasta.Acum astept sa ne vina randul pentru ca are foarte multe comenzi.Are multe comenzi din Germania.
Altfel e destul de greu de obtinut o pasta fina fara o munca de sisif

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking