Gem de pepene galben si rosu

Postat de jolygina in Dulceata / Gem
28 Aug 2011 | 11110 vizualizari
Gem de pepene galben si rosu

vroiam sa fac un gem de pepene galben dar avand si 2 felii de pepene rosu am zis sa incerc o noua combinatie si a iesit foarte bun ,parerea mea

Ingrediente

  • 1,5 kg miez de pepene galben
  • 2 feli de pepene rosu (cam 600g)
  • 1 kg de zahar
  • coaja de la o portocala
  • zeama de la o lamaie 
  • 2 plicuri zahar vaniliat

Mod de preparare

Curatam pepenii si ii  taiem cubulete dupa care le punem in blendar si le pasam bine pana se face un piure foarte fin

adaugam zaharul si punem pe foc ,dupa care adaugam si coaja de portocala care a fost data pe razatoare 

lasam sa fiarba bine ,bine la foc mic pana scade cam jumatate din cantitatea pe care am obtinut-o din fructe 

dupa ce a inceput sa se ingroasa adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilat 

il mai lasam cam 30 de min si luam de pe  foc 

il punem in borcane ferbinte si il punem in camara cu bunatati !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de pepene galben si rosu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata agrise si coacaze rosii

Postat de andaoana

Dulceata agrise si coacaze rosii

Am spalat fructele in apa rece, curgatoare. Agrisele le-am taiat in jumatati, dupa ce am rupt coditele si varful negru. Am curatat coacazele rosii de pe ciorchine. Peste fructe am stors...

Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de CameliaComan

Gem de caise

Spalam bine caisele. Le scoatem samburii, apoi le taiem in bucati potrivite. Le punem in blender si le transforma intr-o pasta. Daca procedati in acest fel, o sa aveti un gem foarte fin. Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2011, 15:30
vreau si eu un borcanel
la 28.08.2011, 15:41
interesant, nu am mancat niciodata
la 28.08.2011, 16:01
f bun
la 28.08.2011, 17:49
Nici eu nu am mancat vreodata. Cred ca e bun!
la 28.08.2011, 17:59
cred ca are un gust bun..nu am gustat niciodata

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking