Gem de pepene galben si rosu

Postat de jolygina in Dulceata / Gem
28 Aug 2011 | 11075 vizualizari
Gem de pepene galben si rosu

vroiam sa fac un gem de pepene galben dar avand si 2 felii de pepene rosu am zis sa incerc o noua combinatie si a iesit foarte bun ,parerea mea

Ingrediente

  • 1,5 kg miez de pepene galben
  • 2 feli de pepene rosu (cam 600g)
  • 1 kg de zahar
  • coaja de la o portocala
  • zeama de la o lamaie 
  • 2 plicuri zahar vaniliat

Mod de preparare

Curatam pepenii si ii  taiem cubulete dupa care le punem in blendar si le pasam bine pana se face un piure foarte fin

adaugam zaharul si punem pe foc ,dupa care adaugam si coaja de portocala care a fost data pe razatoare 

lasam sa fiarba bine ,bine la foc mic pana scade cam jumatate din cantitatea pe care am obtinut-o din fructe 

dupa ce a inceput sa se ingroasa adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilat 

il mai lasam cam 30 de min si luam de pe  foc 

il punem in borcane ferbinte si il punem in camara cu bunatati !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de pepene galben si rosu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata de nectarine si cirese

Postat de Oana

Dulceata de nectarine si cirese

Cantariti fructele dupa ce le-ati scos samburii Taiati nectarinele in cuburi si puneti-le impreuna cu ciresele intr-o oala incapatoare Adaugati zaharul si zeama de...

Citeste continuarea

Gem de piersici plate (piersici paraguayos)

Postat de mirela0911

Gem de piersici plate (piersici paraguayos)

Se spala bine piersicile apoi se scot samburii si se rup in bucati mai mici. Intr-o oala se asaza in straturi piersici, zahar, piersici, zahar. Se lasa la rece 2 ore. Se scoate oala de la rece,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2011, 15:30
vreau si eu un borcanel
la 28.08.2011, 15:41
interesant, nu am mancat niciodata
la 28.08.2011, 16:01
f bun
la 28.08.2011, 17:49
Nici eu nu am mancat vreodata. Cred ca e bun!
la 28.08.2011, 17:59
cred ca are un gust bun..nu am gustat niciodata

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking