Gem de pepene galben cu caise

Postat de timea in Dulceata / Gem
26 Iul 2013 | 6517 vizualizari
Gem de pepene galben cu caise

Inca de anul trecut ma gandeam la o dulceata/gem de pepene galben. Aveam acum unul acasa, destul de copt insa pentru ca nu am facut niciodata pana acum, m-am gandit totusi sa combin pepenele cu caise. Si nu am facut rau, pentru ca am obtinut un gem foarte, foarte aromat si fin. Delicios!

Ingrediente

  • 800 gr pepene galben (cantarit fara coaja si fara samburi)
  • 500 gr caise (cantarite fara samburi)
  • 500 gr zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

Spalam pepenele si il taiem in doua. Cu o lingurita scoatem samburii din mijloc, apoi taiem felii, indepartam coaja si taiem cubulete.

Caisele le spalam, le despicam in doua si scoatem samburii.

Atat pepenele cat si caisele, pe rand, le punem in blender timp de 20-30 sec. pana se fac pasta.

Turnam pasta de pepene si de caise intr-un vas, adaugam zaharul si zeama de lamaie si amestecam.

Punem pe foc si lasam sa fiarba timp de aprox 50 min. Cand incepe sa fiarba indepartam cu o paleta spuma formata. Amestecam din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul vasului.

Turnam gemul obtinut in borcane sterilizate, insurubam bine capacul si punem borcanele intr-o patura pana a doua zi, pentru a se raci treptat.

Din cantitatea mentionata am obtinut 3 borcane si jumatate de gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de pepene galben cu caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gem de caise – Multicooker

Postat de madi_marin

Gem de caise – Multicooker

Ambele tipuri de zahăr se amestecă. La fel şi fructele. În cuva aparatului se pun straturi alternative de fructe şi zahăr. Se selectează programul BOIL şi se apasă...

Citeste continuarea

Tort cu pepene galben a la Adela

Postat de Bucataras

Tort cu pepene galben a la Adela

1. se opresc 200 gr pepene cu carne galbena, din restul de pepeni se scot bile si se pun la marinat stropite cu rom 30 min; 2. blatul inferior se unge cu 2 lg gem. se amesteca branza de vaci cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2013, 21:50
yummmyyyy, ce idee buna timea...ma uimesti mereu cu creativitatea ta
la 26.07.2013, 21:56
Multumesc frumos de obicei combin cam tot ce cred ca imi place si foarte rar dau gres
la 26.07.2013, 21:57
Bun
la 26.07.2013, 21:57
ce arome,ce culoare si ce gust delicios o avea................mmm.
la 26.07.2013, 21:58
Andreea

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking